SS. MM. els Reis Mags d’Orient arribaran a Morella el cinc de gener

573
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Està previst que Melcior, Gaspar i Baltasar entren pel portal de Sant Miquel a les 19.00 hores
-La cavalcada de Reis de Morella és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana
-Els Patges de Ses Majestats pujaran pels balcons per a entregar els regals durant el recorregut de la cavalcada
-Aquesta vesprada comença el Jocambient 2020 amb activitats infantils a l’Espai Firal

La ciutat de Morella es prepara per a rebre a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient el pròxim 5 de gener. Melcior, Gaspar i Baltasar entraran pel portal de Sant Miquel a partir de les 19.00 hores on tot el poble, en especial les xiquetes i xiquets, els estaran esperant amb l’alegria i il·lusió característiques d’aquestes dates. Així, iniciaran la tradicional cavalcada fins a la Basílica Arxiprestal amb una parada a l’ajuntament on els rebran les autoritats i es dirigiran als morellans i morellanes des del balcó consistorial.

L’arribada dels Reis a Morella és bastant espectacular, a més de ser històrica a la Comunitat Valenciana. Quan Melcior, Gaspar i Baltasar creuen el portal de Sant Miquel, un esclat de colors, música i llums, es combina per a posar els pèls de punta tots i totes qui ixen a rebre’ls. Aquest acte està envoltat de màgia on també es poden veure alguns Patges baixant des de les majestuoses Torres de Sant Miquel. La cavalcada recorre els principals carrers del poble, pels quals, els Reis i la seua comitiva, reparteixen regals pels balcons i finalitza a la Basílica Arxiprestal, on donen la resta dels paquets.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “la cavalcada de Reis de Morella és sempre molt nombrosa i participativa, en la qual molts i moltes patges acompanyen a Ses Majestats durant tot el recorregut”. L’edil ha explicat que “és un dia molt especial, sobretot per als xiquets i xiquetes, on es combinen els focs artificials, la música i les llums perquè l’entrada dels Reis siga espectacular i cada any concentre molta gent pels principals carrers de la ciutat”. Finalment, Malú ha aprofitat per a “animar i convidar a tots i totes a participar en la cavalcada i acompanyar als Reis Mags d’Orient des de Sant Miquel fins a l’església”.

Jocambient 2020
L’Espai Firal de Morella acull des d’aquesta vesprada la XXVI edició del Jocambient amb una gran quantitat d’activitats infantils. Així, el Jocambient els dies 2, 3 i 4 de gener amb horari d’avui a partir de les 16.30 hores fins a les 20.00 hores, el divendres des de les 11.00 hores fins a les 14.00 hores i de 16.30 hores fins a les 20.00 hores i el quatre de gener estarà obert des de les 11.00 hores fins a les 14.00 hores. A més, cal explicar que el Consell de la Infància participa activament en l’organització del Jocambient i escull les activitats que realitzen durant aquestos tres dies.