Sorita viu les festes dedicades a La Balma amb la lluïta de l’Àngel i el Dimoni que tindrà lloc dissabte dia 5

309
Lluita Àngel i Dimoni a Sorita

Sorita viu sis dies de festes en honor a la Verge de la Balma amb una programació pensada perquè els veïns i visitants de totes les edats participen.

Els dinars populars, la xocolatada i els dinars de germanor previstos seran les cites gastronòmiques durant aquesta setmana. Els actes taurins estaran conformats per les vaquetes del divendres 4 de setembre i el bou embolat de la nit de dissabte.

Els més menuts tenen actes pensats per a ells, com el concurs de disfresses, els jocs i la festa de l’aigua. El públic adult també comptarà amb ball de disfresses, orquestra i discomòbil per divertir-se a les nits.

Els actes religiosos tenen especial importància amb la processó de la Mare de Déu de la Balma que inclourà el cant d’una lloa a càrrec d’un jove de la localitat, el cant de la Salve i els gojos així com la lectura de “la relació” a la Plaça de l’Església. Dissabte es realitza la processó des Sorita al santuari on en arribar es representarà la lluita entre el dimoni i l’àngel als voltants de la creu coberta seguida d’una missa cantada per Schola Jubilem. El dia 8 de setembre també està prevista una celebració religiosa al Santuari de la Balma.

La música i el ball igualment estaran presents amb una cercavila de gaiters, l’actuació del Centre Aragonés de Castelló i les danses a l’arribada de la processó. A més, la programació compta amb la cinquena edició del campionat de futbol.