Sorita i Palanques agafen el relleu per a celebrar el 45é Aplec dels Ports

300
PUBLICITAT
  • – L’organització morellana agraeix l’ajuda de voluntaris i voluntàries

Després de tres dies de reivindicació i festa, Morella tanca un Aplec dels Ports on la música, la trobada i la lluita han sigut els protagonistes. Els concerts, les conferències i la resta d’actes, han creat un ambient de germanor que es tornarà a viure l’any que ve a Sorita.

Aquest any, a diferència dels anteriors, van començar els actes el dijous. Amb la cercavila dels Dimonis i els gaiters de Morella i les actuacions de Vaire, Garrama, Aina Palmer i Kol·lectiu Estafa, els més festers i festeres ja es preparaven per a donar per iniciat el cap de setmana.

El divendres, arribaven els últims campistes, que junt amb els que ja estaven des de dijous, omplien tot el lloc reservat per a l’acampada. Així mateix, l’acte d’inauguració de l’Aplec va emocionar els i les assistents i va donar per començada, oficialment, la 44a edició de l’Aplec dels Ports.

L’organització de l’Aplec va treballar molt intensament durant cada dia per a què es poguera gaudir d’un aplec màgic i especial. Tan així, Morella es va omplir el dissabte per a gaudir de les actuacions musicals d’eixe dia. A les 9 de la matinada s’acabava l’última actuació, i es donava pas a l’última jornada de l’aplec.

Xarrades, presentacions de llibres i les actuacions musicals de La Llavor, Niuss i Malavida van ser els encarregats de tancar la trobada. A més, va tindre lloc l’acte de cloenda d’aquesta edició, que va donar pas a l’edició següent on Sorita i Palanques van agafar el relleu, sorprenent els i les assistents que, coneixien l’agafada de Sorita, però desconeixien la de Palanques.

Així doncs, després que la ciutat emmurallada haja realitzat aquesta edició, Sorita i Palanques treballaran conjuntament per a poder portar a terme el XLV Aplec dels Ports, que tindrà lloc entre el 26 i el 28 de juliol del 2024.