Organitzadors de l'Aplec

PROGRAMA DE L’APLEC

MÚSICA  I ACTUACIONS A L’APLEC

Després de mesos de treball per organitzar l’esdeveniment festiu i reivindicatiu que cada estiu se celebra a la comarca dels Ports, Sorita ja té tot a punt per celebrar la trenta sisena edició de l’Aplec dels Ports. Un grup de joves de la localitat, amb l’estreta col · laboració dels veïns ha organitzat una completa programació que durarà tot el cap de setmana. Aquesta localitat que a l’hivern a penes supera els 150 habitants s’ha posat com a repte rebre a milers de persones i que totes les activitats programades es desenvolupen perfectament. Tots ells s’encarreguen de tenir a punt les zones d’acampada, els escenaris per als concerts i les barres on serviran les begudes. L’Aplec compta amb diferents espais repartits per Sorita on es realitzaran diferents activitats al llarg de tres dies. A més compta amb tres escenaris per als concerts com l’escenari Sant Marc, La Balma i La Beana.

Esta edició comença el dijous 24 amb l’obertura del menjador de l’Aplec i de l’escenari Sant Marc. Divendres 25 es realitzarà una concentració de dolçainers i tabaleters de la comarca i, tot seguit, tindrà lloc l’espectacle d’inauguració a càrrec de la companyia La Xalera que finalitzarà amb una “Pertukada”. Seguidament, començaran els concerts de Lilit i Dionís, Pellikana, La Gossa Sorda i Malavida als quals els seguirà la música de DJ de música alternativa.

La programació de dissabte comença al matí amb una exhibició de pilota valenciana i per la tarda es desenvoluparan diferents activitats com Crossfya i AnimalSound. Així mateix, es presentarà el Projecte l’Interior i del llibre “Totes les cançons parlen del tu”, de Xavi Sarrià. A més se celebrarà una taula rodona sobre la necessitat d’una ràdio i televisió públiques en valencià.

A la tarda, començaran els concerts de Talps, Envergadura, VaDeBo, Crator, Almorranes garrapinyaes i Blue. Dani Miquel oferirà un espectacle familiar, els assistents podran veure una demostració de castellers, riure amb Todolella Comedy i divertir-se amb una animació musical. Els concerts que es podran veure dissabte a la nit seran els de Pepet i Marieta, Atzembla, Azero i La Kinky Band.

Diumenge a la tarda es presenta el llibre “El meravellós viatge de Libori” i “Cròniques d’infern”. AnimalART oferirà un espectacle per a tots els públics i per la tarda actuarà Pep Gimeno “El Botifarra”. L’Aplec acabarà amb un acte de cloenda i l’anunci del pròxim municipi que s’encarregarà de realitzar la propera edició.El Aplec dels Ports va començar l’any 1977 a Cinctorres quan un grup de joves va decidir organitzar diferents actes per donar a conèixer la comarca i millorar la seva qualitat de vida.

Segons expressa l’organització en el manifest, aquesta trobada que compleix enguany trenta-sis anys, ha servit per canviar molts aspectes de la zona encara que consideren que encara hi ha molts que millorar. Consideren l’Aplec un acte on la gent de la comarca s’uneix per mostrar la seva cultura, la seva llengua i el seu territori. A més posen de manifest la voluntat de molts joves que volen viure allà, però que són pocs els que troben una sortida professional en aquest medi rural. A més, l’organització de l’Aplec ha destacat el suport que estan rebent tant dels veïns de Sorita com dels pobles de la comarca.