Sorita fixa un calendari per celebrar les festes de la Balma

156

-S’havien generat diverses opinions sobre quan celebrar els actes patronals

Des que el dia de la Balma ja no se celebra el 8 de setembre, tal com marcava la tradició, a Sorita les opinions sobre quan s’han de celebrar les festes són diverses. En anys passats va arribar a celebrar-se un referèndum per decidir quan havien de celebrar-se les festes, però tot i la votació popular el tema segueix sent objecte de controvèrsia. Per este motiu l’Ajuntament de Sorita ha emès un comunicat en el qual aclareix quan se celebraran els actes patronals.

En funció del dia de la setmana que caiga el 8 de setembre, dia de la Balma, la festa se celebrarà a uns dies determinats. El consistori ha previst totes les opcions. D’esta manera es pretén aclarir per a veïns i visitants quan arribaran cada any els dies festius.

Si el dia 8 cau en dilluns les festes seran els dies 4,5,6 i 7. Si cau en dimarts ho dies 3,4,5 i 6. L’any en què siga en dimecres els dies 9,10,11 i 12. Si és dijous seran els dies 8,9, 10 i 11. Si el dia de la Balma és divendres les festes seran els dies 7,8,9 i 10. Quan la festivitat siga dissabte els dies escollits són 6,7,8 i 9. Finalment, quan siga diumenge els dies escollits són 5,6,7 i 8.

L’objectiu, segons el comunicat del consistori “és que tots sapiguem amb suficient antelació quan es van a celebrar estes festes, amb l’ànim de sumar, que no hi haja discrepàncies, ni vencedors ni vençuts, sinó la veu única del poble que vol celebrar les seues festes amb ganes, entusiasme, harmonia i on tots ens vegem representats “.