Sorita extrema les precaucions tot i trobar-se en Fase 1

915
Sorita
PUBLICITAT

Sorita, com la majoria de municipis dels Ports, ha entrat en Fase 1, però segueix actuant amb molta precaució en totes les accions que empren el municipi.

La vida social dels soritans s’ha vist afectada pel temps de la passada setmana i per la temor que els contagis rebrotaren. En són exemples la terrassa del bar, que ja ha obert, tot i que, degut al temps, ha rebut poques visites, i la Unitat de Respir Familiar, que ja podria reprendre’s per ser menys de 10 usuaris i tenir l’espai necessari per a garantir la distància social, però que de moment s’ha optat per no reprendre l’activitat.

“De moment continuem bé, a Sorita no hem tingut cap cas de contagi, però en el moment en què hi haja gent que vinga de fora ja no ho podrem controlar tant. En el moment en què puga venir gent de fora vindrà la incertesa” apunta José Ramon Guarch, alcalde del municipi.

Estan preparats: els veïns disposen de totes les mascaretes adquirides per l’Ajuntament, les donades per una empresa tèxtil i també de la resta de material que la Diputació va fer arribar. També realitzen desinfeccions diàries a la tenda i la farmàcia, i neteges setmanals pels carrers del municipi.

Tot i així, extremen precaucions: els treballadors de l’Ajuntament continuen teletreballant i la tenda manté l’horari reduït que va iniciar al començament del confinament, tot i disposar d’un telèfon d’atenció i fer repartiment a domicili per a la gent més vulnerable. “L’essencial és que hi haja poca mobilitat. Si estem en Fase 1 o si passem a la 2, la mobilitat augmentarà i, fins ara, intentem que la gent es moga el mínim possible, per evitar el risc” apunta Guarch.

Com és d’esperar, totes les rogatives i activitats programades han quedat suspeses, però seguir la quarantena al peu de la lletra no ha impedit que els soritans continuen compartint moments de vermut entre els veïns, això sí, a través de videotrucades. Pel que fa les futures activitats: “Les festes de setembre estan en l’aire, tot dependrà de l’evolució que tinga tot açò” explica l’alcalde. Ara, els soritans només poden esperar per conéixer el futur de les seues festes.