Sorita convida al Centre Municipal de les Arts de Borriana a les Jornades de música i dansa tradicional valenciana

75
PUBLICITAT

La plaça de l’Església va acollir una exhibició de balls de la Comunitat

El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha sigut el protagonista de les Jornades de música i dansa tradicional valenciana de Sorita. Així doncs, el passat cap de setmana l’alumnat de balls tradicionals valencians, de la mà del seu professor Xavi Ripollés, es va traslladar fins a la localitat d’Els Ports per a difondre este patrimoni immaterial en forma de folklore valencià.

Les jornades van començar amb una mostra de danses tradicionals en la qual van participar alumnat juvenil i adult del centre artístic borrianenc, així com l’Agrupació Els Fadrins de la Censal de Castelló. La mostra, realitzada en la plaça de l’Església de Sorita, va comptar amb 30 ballarins que van interpretar danses de tota la Comunitat Valenciana. Durant una hora d’espectacle, el públic assistent va conéixer en primera persona la riquesa del folklore de la regió.

Per a completar les jornades, l’Ajuntament i el Centre Municipal de les Arts van organitzar un taller de dansa en el qual els assistents van poder iniciar-se en els balls de bureo. Baix els ensenyaments del professor Xavi Ripollés, els participants van anar aprenent els passos i mudances típiques del bureo i les van posar en pràctica amb el suport dels alumnes arribats des de Borriana i Castelló.

Cal esmentar que les jornades es van complementar amb activitats d’oci en les quals l’alumnat va poder realitzar un dinar de germanor en l’ermitori de la Mare de Déu de la Balma. A més, l’alumnat més jove va acudir a l’espai d’aventura Saltapins de Morella, on van gaudir donant curs a la seua adrenalina.