Sorita comença a catalogar el patrimoni preindustrial d’Els Ports

97
PUBLICITAT

Més d’una desena de persones participa en la tasca administrativa i a l’exterior

Sorita va celebrar ahir la jornada sobre el patrimoni preindustrial. La reunió amb el grup motor i el veïnat que es va inscriure va ser a la Casa de la Cultura, on es va donar forma a un model de fitxa de treball per catalogar el patrimoni dels bens moble, immoble e immaterials que es poden recollir al territori d’Els Ports.

Després, les 14 persones participants, entre inscrites i monitores, van anar al pou de neu antic del municipi on van posar en pràctica la fitxa de catalogació del patrimoni per a provar la seua efectivitat i seguir donant forma a algun apartat. D’aquest mode, els municipis d’ Els Ports tenen una ferramenta de caràcter homogeni que els permeta catalogar els bens patrimonials que posseeixen.

La creació d’aquestes fitxes i el seu registre permetran en un futur que el coneixement d’aquest patrimoni es mantinga i siga molt mes fàcil la seua divulgació i conservació. Per tanto, la previsió passa per programar noves jornades de catalogació on dur a terme aquest procés.

De fet, la participació d’aquest procés està oberta a tota la ciutadania i té un caràcter voluntari per tal de fomentar la creació de comunitat i la unió entre els municipis del territorio. Com indica l’organització és molt important la participació de gent major que tinga informació rellevant sobre els bens patrimonials a catalogar.