S’inicia la rehabilitació i restauració de la Porta dels Apòstols de l’Arxiprestal de Morella

631
S’inicia la rehabilitació i restauració de la Porta dels Apòstols de l’Arxiprestal de Morella
S’inicia la rehabilitació i restauració de la Porta dels Apòstols de l’Arxiprestal de Morella
PUBLICITAT

Aquest matí han signat l’acta d’inici del projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Morella. Així, l’actuació s’ha adjudicat a l’empresa CYRESPA la qual començarà la instal·lació de la bastida el pròxim dilluns. D’aquesta manera, els treballs de rehabilitació de la policromia d’aquesta porta es realitzaran durant els propers mesos. L’actuació compta de dues fases diferents, la primera està prevista  que finalitze el 12 d’agost i la segona començarà una volta finalitzat el 54 Sexenni de Morella.

Avui han estat presents a la signatura de l’acta representants de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, així com l’alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, el arcipreste de la Basílica, Mossén Jose Ángel Pitarch, i l’arquitecte del projecte, Vicente Dualde.

Aquest projecte a la façana de l’església es realitza amb la col·laboració del Bisbat de Tortosa, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Morella. Cal recordar que aquestos tres organismes van signar un conveni per a desenvolupar aquesta restauració amb la presència de l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig el passat mes de febrer.

L’alcalde de Morella ha destacat que “la Basílica Arxiprestal i la seua façana són una part molt important del patrimoni no sols de Morella, sinó de tota la Comunitat Valenciana, per la qual cosa, s’ha de rehabilitar i conservar per a que tots i totes en puguem gaudir”. Ripollés ha explicat que “cal coordinar l’accés i el trànsit a la plaça de l’església per a causar les mínimes molèsties possibles als veïns i veïnes.

Cal recordar que, durant el 2017 s’han realitzat diferents estudis per a comprovar l’estat d’aquesta part de la façana de la Basílica de Santa Maria la Major. Aquestos estudis els ha realitzat l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, on han participat diferents universitats, tant espanyoles com europees, i han sigut pioners en l’ús de les últimes tecnologies, ja que han utilitzat drons, làsers i tecnologia 3D.