“Síndrome Kessler”, el nou projecte del CRA Els Ports

362
KESSLER CRA ELS PORTS
  • Permetrà millorar les relacions personals entre l’alumnat de diferents pobles
  • El projecte, impulsat pel Programa d’Extensió Universitària de la UJI, estarà supervisat per l’artista multidisciplinari Rafa Tormo

L’alumnat del Col·legi Rural Agrupat Els Ports engegarà ben prompte un nou projecte que treballarà les habilitats socials i personals dels xiquets i xiquetes. Es tracta del projecte “Síndrome Kessler”, impulsat pel Programa d’Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I, el CRA Els Ports, l’Ajuntament de Forcall i Serveis Socials de la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

Sota la supervisió de Rafa Tormo, artista multidisciplinari i productor cultural, col·laborador del PEU de l’UJI, els xiquets i xiquetes formaran parelles de manera aleatòria i hauran de quedar un dia per compartir temps junts. Aquesta experiència serà plasmada a través d’una activitat artística que serà treballada a l’escola i es recollirà de manera col·lectiva en un llibre.

Es tracta d’un projecte de participació voluntària que pretén afavorir el contacte i les relacions personals entre xiquets i xiquetes de diferents pobles, que tot i tenir una xicoteta “connexió” al compartir escola, no es coneixen fora d’aquest context. D’aquesta manera, l’alumnat coneixerà de prop altres pobles i altres realitats socials i familiars diferents de la pròpia, a més de generar un punt de trobada on compartir un sopar, dinar, berenar… En definitiva, un temps de relació i de coneixement de l’altre xiquet o xiqueta.

El passat dimarts va tenir lloc a Forcall una reunió informativa amb les famílies de l’alumnat de l’aulari de Forcall per a atendre els possibles dubtes en relació amb aquest projecte que començarà les properes setmanes.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA