Set projectes reben els 17.000 euros que atorga el Consell de la Solidaritat

564
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Consell de la Solidaritat de Morella es va reunir anit per a aprovar les ajudes a projectes de cooperació. Aquestes sumen un total de 17.000 euros per a col·laborar amb set projectes d’ONG impulsats des de la ciutat, la qual cosa suposa el 0,7% del pressupost municipal. Així, aquest any 2022, les ajudes es destinen als projectes de Mans Unides a Burkina Faso, ASOL al Salvador, Creu Roja a Burkina Faso, Pankara al Perú, Delwende a Filipines, Mirades del Món a Tanzània i Youcanyolé a Kènia.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “en la reunió d’anit es van aprovar les set ajudes adjudicades aquest any 2022 per a projectes solidaris per part del Consell de la Solidaritat i ara s’aprovarà també al pròxim ple ordinari al mes de juliol”. L’edil ha explicat que “es tracta de 17.000 euros que l’ajuntament destina a col·laborar en projectes solidaris amb diferents organitzacions que treballen arreu del món, però que s’impulsen des de la comarca”. També ha comentat que “durant molts anys hem destinat el 0,7% a projectes solidares que ajuden a gent arreu del món i volem continuar amb la participació de les ONG que cada any ens presenten les seues idees solidàries i organitzacions que treballen dia a dia per a fer un món millor” i ha afegit que “cada any són més les ONG interessades, la qual cosa també reflecteix la implicació de la gent de Morella i la comarca amb els projectes solidaris”. Malú ha recalcat que “estem contents de poder aportar i ajudar un poc més als diferents projectes solidaris”.

Cal explicar que Morella manté des de fa anys l’aportació del 0,7% del pressupost municipal a causes benèfiques i és una de les poblacions que s’implica cada any amb aquestes. La ciutat pretén continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma continuada a les ONG perquè continuen amb la seua activitat. A més, cada volta hi ha més ONG de Morella i la comarca dels Ports interessades a participar amb aquesta col·laboració.

Cal recordar que l’any 2021 es van millorar les bases de les ajudes del Consell de la Solidaritat per a facilitar el treball de les ONG. Així, ara les bases s’aproven a principis d’any i s’atorguen ara perquè es reben abans que acabe l’exercici. A més, les organitzacions tindran tot l’any per a justificar els projectes, així com podran obtindre l’ajuda de manera anticipada i facilitar la seua tasca.