Set estudiants de l’UJI inicien les pràctiques en diversos municipis de la província dins del programa «Talent rural»

923
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Universitat Jaume I

El projecte, impulsat per la Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló, afavoreix la convivència a l’entorn rural

Set estudiants de la Universitat Jaume I inicien les pràctiques formatives dins de la primera edició del programa «Talent rural», un programa pilot i pioner a la Comunitat Valenciana amb el qual es pretén atraure talent i oferir experiència prelaboral en empreses xicotetes i mitjanes i entitats ubicades en poblacions amb menys de 3.000 habitants de la província de Castelló i afavorir així la convivència en l’entorn rural. 

Es tracta d’estudiantat de grau o màster oficial matriculat a l’UJI, amb perfils molt diversos, i no empadronat al municipi en què realitzen les pràctiques de forma presencial durant els mesos d’octubre i novembre de 2020. Aquest estudiantat ha estat seleccionat a través d’un concurs públic de concessió d’ajudes econòmiques per a la realització d’aquestes pràctiques externes que comprendran una part d’ajuda de fins a 400 euros bruts al mes per a allotjament al mateix municipi, una ajuda en l’estudi de 300 euros bruts al mes i, en el cas de les pràctiques extracurriculars les despeses d’alta de Seguretat Social. 

«Després de mesos de treball i d’incertesa, finalment set dels nostres estudiants han estat seleccionats i es beneficiaran d’aquesta iniciativa pionera i del repte de realitzar unes pràctiques inèdites en empreses innovadores que, sens dubte, els aportarà una experiència tant en l’àmbit acadèmic com professional i personal», ha destacat la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social de l’UJI, Inmaculada Rodríguez. 

Per la seua banda, el diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha manifestat que «estem especialment contents per la bona acollida que ha tingut el programa Talent Rural entre l’estudiantat de l’UJI i estem segurs que aquesta serà la llavor per generar xarxes de col·laboració duradores entre les noves generacions de professionals i el teixit empresarial dels territoris d’interior. Creiem que aquesta experiència evidenciarà que els nostres pobles són entorns magnífics i plens d’oportunitats on desenvolupar projectes de negoci sostenibles en el temps i, conseqüentment, on poder planificar la vida a més llarg termini. Confiem que aquesta edició pilot siga un èxit i poder ampliar el programa en els anys vinents».

Les empreses participants en aquesta primera edició del programa han sigut Aguas de Cortes (Cortes de Arenoso), Controldrop SL (la Vall d’Alba), Cooperativa Agrícola Sant Bertomeu (Atzeneta), Comunicacions dels Ports (Morella), Hotel Rosaleda del Mijares (Montanejos), Penyalab (Vistabella) i Talleres Colomina (Sot de Ferrer). L’estudiantat cursa les següents titulacions: Grau en Publicitat i Relacions Públiques, Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i Grau en Administració d’Empreses, Grau en Mestre/a d’Educació Infantil i Màster Universitari en Disseny i Fabricació.

El programa, vinculat al Pla d’Acció de Govern i Línies de Govern de l’UJI i a l’Estratègia provincial per al foment de l’emprenedoria i la promoció econòmica  de la Diputació de Castelló, pretén acostar i facilitar la trobada a través de la realització de pràctiques externes entre estudiantat universitari i empreses o entitats creatives i innovadores que per estar emplaçades en poblacions rurals són desconegudes i tenen dificultats per atraure el talent.