S’estan ultimant les obres de millora al col·legi i l’institut de Morella

971
Col·legi Mare de Déu de Vallivana
PUBLICITAT
Les obres, adjudicades a dos empreses de la localitat per la Conselleria d’Educació, han consistit, principalment, en la reforma de la casa del conserge i millores en l’escola llar i institut.

Les obres en el col·legi Mare de Déu de Vallivana i l’IES Els Ports han consistit en la reforma de la casa del conserge i millores en l’escola llar. Aquestes obres han estat demanades per l’Ajuntament i va ser la Conselleria qui va adjudicar a dues empreses de la localitat les obres amb un pressupost de més de 100.000 euros. Aquestes actuacions han estat molt importants per a millorar diferents serveis en els dos centres educatius.

La regidora d’educació, Judit García, assenyala que “aquestes obres són molt importants per al bon funcionament dels centres, especialment les realitzades al col·legi Mare de Déu de Vallivana. La Conselleria ha atès les peticions de l’Ajuntament de Morella i els centres educatius per tal de millorar les deficiències que presentaven tant col·legi com institut”.

El col·legi és Premi Nacional d’Arquitectura i, com s’ha explicat en nombroses ocasions, requereix d’un manteniment important i té deficiències que ocasionen molèsties i problemes en la climatització i funcionament ordinari, que poc a poc i amb contínues intervencions, s’estan resolent.

Les obres de la casa del conserge han consistit en una reforma completa de l’interior. S’ha canviat la distribució per a donar-li més espai a les estàncies i també s’ha canviat la fusteria, la cuina, els mobles, els sanitaris i la instal·lació de llum i aigua. Per tant la casa consta actualment de dos habitacions, cuina, saló-menjador i un bany.

A l’escola llar s’han millorat els banys i les dutxes, s’han pintat les habitacions i s’ha canviat la fusteria de les finestres de les habitacions, de forma que serà més còmoda l’estança dels alumnes en aquest espai. Pel que fa a l’IES l’actuació ha consistit en la reparació de part de la coberta que presentava deficiències.

A més d’aquestes obres necessàries i finançades per la Conselleria, cal recordar que el consistori morellà destina més de 60.000 euros anuals al manteniment del centre i a la realització de millores. D’aquesta manera, tot estarà apunt per a l’inici del nou curs escolar, que tindrà lloc el proper 8 de setembre.