Sense llum en les negociacions entre sindicats i Marie Claire

229
Foto d'arxiu. Manifestació a Vilafranca per un Pla Industrial als Ports. Vista de l'Avinguda de Castelló
PUBLICITAT

Per tractar d’aportar un raig de llum al futur de la Marie Claire, els sindicats UGT i CCOO han estat negociant amb l’empresa la proposta de disminuir els acomiadaments. Després d’haver-se reunit ja dues vegades anteriorment, aquest dimarts es van tornar a veure les cares per seguir negociant possibilitats.

En aquesta reunió, l’empresa va deixar clares les úniques dues opcions que es barallen. D’una banda, parar l’activitat completament per a anar a concurs, presentat ERE per a tota la plantilla i liquidant, així, la companyia. I, d’altra banda, fer fora al 70% dels treballadors i treballadores, quedant-se amb 120 (dins dels quals uns 50, aproximadament, estarien en l’àrea de producció de Vilafranca) i, així, poder mantenir una activitat mínima.

L’empresa ha demanat al Fons de Garantia salarial (FOGASA) que s’encarregue de les indemnitzacions dels futurs afectats per l’ERE. També, està tractant de renegociar el deute que té amb l’Institut Valencià de Finances (IVF). I, a més, manté el contacte amb fons d’inversió, socis externs i socis internacionals perquè injecten uns tres milions d’euros.

Els sindicats han vist aquestes xifres insuficients, i han proposat augmentar-les, de manera que es queden amb una quantitat semblant de professionals a l’actual. Aquesta decisió dels sindicats no ha estat l’única, també, han recalcat que, en cas que el 30 de juny (dia en el qual s’acaba l’ERTE en el qual porta immers l’empresa des de principis d’any) no hi haja hagut comunicació per part de l’empresa o algun acord, la plantilla continuarà treballant.