Seidia cobra vida a Benassal

879
Exposició sobre la vida de Joaquim Garcia Girona i el poema Seidia.
PUBLICITAT

– La Fundació Carles Salvador dedica, fins a l’11 de setembre, una exposició a Joaquim Garcia Girona  

La Fundació Carles Salvador acull fins l’ 11 de setembre una exposició del llegat del poeta, traductor i lexicòleg Joaquim Garcia Girona. Una mostra realitzada amb molta cura que ens ensenya la vida i obra d’aquest benassalenc, nascut a pocs metres d’on ara se li ret homenatge.

Esta exposició commemora el centenari de la publicació del poema Seidia,  escrit per Joaquim Garcia Girona, una obra que tracta de mostrar la història de la fundació del Regne fent una història d’amor amb personatges de les cròniques. A l’Aula Museu Carles Salvador, a Benassal, es pot veure el poema original manuscrit i també la primera edició del llibre Seidia de 1920. En les vitrines s’exposen textos amb anotacions personals i cartes que escrivia i rebia dels seus amics com el mallorquí Antoni Maria Alcover.

A més, un dels documents curiosos de l’exposició és la traducció del llatí al valencià de la carta pobla de Benassal que es conserva perfectament malgrat els contratemps que va sofrir, ja que va sobreviure al bombardeig de la legió Cóndor en la guerra civil.

Cal recordar que la Fundació Carles Salvador es troba en l’antic Hospital, vora el Castell de la Mola, al mateix lloc de l’ Oficina de Turisme de la localitat. L’horari de visita és de 9h a 14h cada dia i divendres i dissabte s’obri també de vesprada, de 16h a 19h.