Campus d'Anglés a la Fàbrica Giner
Campus d'Anglés a la Fàbrica Giner
Campus d’Anglés a la Fàbrica Giner

En els anys 30 Carles Salvador va instituir a Sant Pau d’Albocàsser les colònies estivals . Des de fa gairebé un segle l’interior castellonenc és referència en el desenvolupament d’activitats per als més petits. Es tracta d’opcions properes per a les famílies de la costa . A més el seu desenvolupament implica una important activitat per a albergs o empreses d’animació que s’encarreguen de organitzar-les.

L’Alberg Fàbrica Giner de Morella , La Parreta a Vilafranca , la colònia Seidia de Benassal o l’Alberg d’Almedíjar són algunes de les destinacions escollides per empreses com Món d’ Animació . A més en el cas de l’alberg morellà empreses arribades des d’altres autonomies desenvoluparan campus d’anglès . L’oferta és per a tots els gustos i edats . Els nens i nenes a partir de 7 anys podran ser artistes a Almedíjar o aprendre anglès en un campus transformat per la llengua de Shakespeare . També a Vilafranca hi haurà oferta en aquest idioma .

La situació dels albergs en ​​un entorn natural afavorirà el desenvolupament d’activitats a l’aire lliure . Naturaestiu , el riu Bergantes i el seu entorn o l’aventura en Saltapins són algunes de les opcions . A Vilafranca es fomentaran les capacitats artístiques dels més petits . Les opcions arriben fins als 16 anys en funció del tipus de campus .

Així mateix una empresa del Baix Aragó ha tornat a escollir Morella per desenvolupar un campus d’immersió lingüística en anglès . D’aquesta manera els alumnes que acudeixin a l’Alberg Fàbrica Giner viuran una setmana com si es marxessin a Anglaterra o Irlanda , però molt més a prop . L’estiu passat l’experiència va agradar als pares i aquest any s’ha ampliat l’oferta .

A Benassal , la colònia Seidia , de la Fundació Caixa Castelló , continua sent un punt de trobada obligat per als escolars . I és que els més petits segueixen creixent amb la llavor posada per El Mestre de Benassal .