Seguretat en les carreteres amb neumàtics d’hivern

285
Seguretat en les carreteres amb neumàtics d'hivern
Seguretat en les carreteres amb neumàtics d'hivern

Els neumàtics d’hivern estan fets per a la conducció freqüent en regions amb temperatures inferiors als 7 graus, on la pluja, el fred i la neu solen fer acte de presència amb certa regularitat. Utilitzar-los en aquesta època de l’any, sobretot si les condicions són adverses, és aconsellable per a gaudir d’una conducció segura, per a açò també es recomana prendre una sèrie de precaucions al volant.

L’ús de neumàtics d’hivern està aconsellat en situacions en les quals les probabilitats de pluja, neu i baixes temperatures siguen elevades. Convé muntar-los, per tant, si es va a conduir per carreteres de muntanya o vies cobertes de plaques de gel o neu.

Davant situacions de risc extrem és important l’ús de cadenes. En cas de no estar equipats amb aquest element, les autoritats competents poden prohibir la circulació.

Altres precaucions
No està de més consultar l’estat de les carreteres i les previsions climatològiques abans d’emprendre un viatge, portar sempre el dipòsit de carburant ple en cas de contratemps i estar degudament equipats amb una llanterna, roba d’abric reflector o un rascador per a llevar el gel pot ser de gran utilitat.