-Nota de la Diputació de Castelló-

AUDIO: EXPLICACIÓ DE JAVIER MOLINER SOBRE L’ARRIBADA DE LA VOLTA CICLISTA A CASTELLÓ

La Diputació de Castelló portarà la Volta Ciclista a Espanya a la província del 5 al 7 de setembre amb el desenvolupament de dues etapes esportives i una jornada descans que donaran a conèixer la riquesa de l’interior i la costa castellonenca a nivell internacional. Així, el Govern Provincial, en col·laboració amb els ajuntaments de Castelló i Peníscola, que també són copatrocinadors, i el de Llucena, ha de fixar en les muntanyes i la costa de Castelló l’inici de la recta final de la 72 edició d’aquesta important competició esportiva que donarà inici el 21 d’agost i conclourà el 11 de setembre.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat aquest matí el desenvolupament de la Volta a la província de Castelló com una convocatòria “il·lusionant per a una terra que vol mostrar-se al món amb aquesta dualitat que la caracteritza, amb aquesta riquesa que la fa única i que anem a poder reivindicar a través d’un dels esdeveniments esportius més important dels que hi ha al nostre país. Així, Castelló serà protagonista a la setmana final, en el moment decisiu d’aquesta competició, que és la que més minuts mediàtics copa de les que se celebren al nostre país “.

Algunes xifres que il·lustren aquest gran impacte mediàtic que tindran les dues etapes sobre la imatge turística de la província són la retransmissió per televisió de sis hores en directe en 190 països a través de 37 canals, els més de 30 milions de visites que es produeixen a la web, de les quals el 70% són de públic estranger, i els 1.427 periodistes acreditats per cobrir la carrera, procedents de 26 països diferents.

-Col·laboració dels Ajuntaments

A la presentació també ha participat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui ha destacat que “la ciutat de Castelló es considera afortunada de ser aliada en una de les etapes de la Vuelta i des del Govern oferirem tota la col·laboració perquè la Volta sigui un nou èxit “. En aquest sentit, Marco ha insistit que “l’Ajuntament de Castelló vol expressar la seva satisfacció per tornar a formar part d’un esdeveniment esportiu de primera magnitud que, a més, té importants repercussions econòmiques per a la ciutat. La Volta és una oportunitat per a Castelló i la seva província que volem aprofitar, perquè és una finestra per promocionar els valors i la potencialitat d’una ciutat que vol fer del turisme un dels seus grans eixos econòmics. Un objectiu que aconseguirem gràcies a la col·laboració entre institucions “.

També valors positius són els que ha destacat tant l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez com el de Llucena, David Monferrer. Martínez ha explicat “l’enorme capacitat de difusió turística que té aquest esdeveniment. Estem convençuts del bon resultat que va tenir i el ben acollit que serà entre l’empresariat turístic dels nostres pobles. En el cas de Peníscola, la presència audiovisual del municipi en diferents formats televisius està sent molt positiva, amb exemples com la producció internacional ‘Joc de Trons’ o la sèrie nacional ‘El Xiringuito de Pepe’ “.

L’alcalde de Llucena, David Monferrer, ha agraït “l’oportunitat que un municipi petit com el nostre pugui donar a conèixer els seus atractius turístics i esportius en l’àmbit nacional i internacional, i sobretot també entre l’elit ciclista, que veurà les grans oportunitats i potencial que té el nostre terme per practicar aquest esport “.

-Dues etapes que travessen 23 municipis

La competició ciclista més important del país desenvoluparà la seva primera etapa a la província (la desena de la Volta) el dia 5 de setembre amb sortida al municipi aragonès d’Alcanyís. Entrarà a Castelló per Morella, travessant la província fins a concloure a Peníscola. La jornada del 6 de setembre serà de descans, suposant un important impacte turístic per a la província, i ja l’etapa 11 de la Volta Castelló-Llucena-Camins del Penyagolosa tindrà el següent recorregut: Castelló-Desert de Les Palmes – Alt de la Coma – la Pobla Tornesa – Cabanes – Torre d’en Domenech – Sarratella – Albocàsser – Benassal – Culla – Atzeneta – les Useres – Costur – Figueroles – Llucena – final d’etapa en l’Alt Mas de la Costa.

A més de la difusió turística, el president Moliner ha destacat la feina que s’ha dut a terme en l’aspecte esportiu. “No volíem que el pas de la Volta per Castelló fos una cosa anecdòtic i portem treballant mesos al costat del departament tècnic de la Volta perquè la presència de la província de Castelló en la competició marqués personalitat, que no passés desapercebuda. Serà l’última setmana de la Vuelta, en un moment decisiu que atraurà màxima atenció de tots els aficionats, amb un recorregut en aquesta etapa 11, que recorrerà tres ports muntanyencs i que permetrà descobrir un recorregut que crec que serà la joia de la Vuelta per la seva gran atractiu, amb trams amb un pendent superior al 22% “.

Cal recordar que serà el proper dissabte, 9 de gener, quan es presenti oficialment la Volta a Espanya 2016 i que serà en aquesta convocatòria que tindrà lloc a Santiago de Compostel·la quan es comuniquin els detalls tècnics de l’itinerari de la competició per les diferents zones del país.