Sara Traver i Èric Dealbert: “Hem pogut complir un somni, tenim una empresa amb projecció i al nostre poble”

1707
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Altmaesports Leader GAL

Sara Traver, arquitecta, i Èric Dealbert, arquitecte tècnic, són dos veïns de Culla que van marxar del seu poble natal per a estudiar i formar-se professionalment. Però ells tenien claríssim que en acabar els seus estudis universitaris volien tornar al poble que els havia vistos créixer. D’aquesta manera, ja estudiant la carrera, es van adonar que amb un ordinador i una bona connexió a internet es pot fer igualment el treball estigues on estigues, conta Sara. Per això, van decidir emprendre en el món rural i d’aquesta manera començar una nova vida en el lloc on havien viscut des de xicotets.

L’empresa Maestrarq SLP, regentada per aquests dos joves emprenedors, es va crear en el 2018. Ells ens conten que els inicis no van ser fàcils, Èric diu que “abans estàvem en una habitació de casa la meua àvia i no pensàvem tindre tant de treball en tan poc temps.”

Fa un any que Sara i Èric estan en el nou despatx situat en l’avinguda 2000, número 32 de Culla. Un edifici amb molta llum i amb totes les prestacions per a poder treballar amb comoditat. Ells afirmen que gràcies a Leader han pogut complir aquest somni. I és que, per a ells, “és una molt bona iniciativa per a tractar d’impulsar el treball en el món rural.” De fet, aquestes ajudes els han llançat a consolidar el seu treball “vam poder formalitzar el nostre treball, construir aquest despatx al poble i també hem pogut contractar treballadors per a arribar a materialitzar tots els projectes que tenim, ara mateix el volum de treball és gran i la roda no para de créixer.”

– L’essència de Leader

Leader és un programa que tracta d’ajudar als emprenedors dins del món rural i que s’adapta a la perfecció a les noves empreses, així ho indica David Vicente Segarra, president del Grup d’Acció Local Altmaesports Leader. “Aquest projecte d’Èric i de Sara, que és un despatx d’arquitectura, és l’essència de Leader, és un dels projectes que millor encaixen dins del programa, precisament perquè són dues persones joves que han muntado la seua empresa en el món rural” afirma Vicente Segarra.

I és que a Èric i a Sara no para d’entrar-los treball, per això en un futur immediat es plantegen contractar una altra persona i així poder cobrir tots els projectes en els quals estan immersos ara mateix. “El volum de treball és molt gran i la nostra previsió a futur és ampliar plantilla i que el treball no pare de créixer. Hem complit el nostre objectiu i és clar, el nostre somni” ressalta Sara.

– Viure i treballar en el món rural

“Nosaltres apostem pel poble, veiem tots els avantatges. El nostre futur ací és molt fàcil, no trobem cap desavantatge. Pensem que s’ha de quedar més gent a viure i treballar a Culla. I ara amb més motiu per totes les comunicacions que hi ha, tant per les carreteres com per la bona connexió d’internet” afirma Èric.

A més, Sara és mare d’una xiqueta d’any i mig i afig que “ací la conciliació familiar és al 100%, jo tinc a la xiqueta a prop i sempre puc estar amb ella si em necessita.” A més, si hi ha famílies joves al poble amb xiquets “creix l’escola i tot són facilitats.”