SARA IZQUIERDO

La vilafranquina Sara Izquierdo ha obtingut el Premi Sabater 2019 convocat per la Sociedad Española de Fisiología Vegetal. Aquest premi es convoca de forma bianual i reconeix la tasca de joves investigadors i investigadores. També valora la trajectòria i la rellevància dels treballs publicats en l’estudi dels processos fisiològics que governen el funcionament de les plantes i els factors que regulen, l’enfocament metodològic o conceptual a qualsevol nivell d’organització.

Es van presentar 15 candidatures de tot l’estat espanyol, de les quals es van seleccionar 3 finalistes i el jurat va decidir, per unanimitat, concedir el premi a Sara.

Aquest premi es lliurarà a la XXIII reunió bianual de la Sociedad Española de Fisiología Vegetal y el XVI Congrès Hispano-Lús de fisiologia vegetal que se celebrarà a Pamplona del 26 al 28 de juny de 2019. Aquest congrés pretén ser un punt d’informació de tots els avanços conceptuals i tecnològics en l’àmbit de la biologia de les plantes, propiciant l’intercanvi i la difusió d’idees entre els participants. Congrega científics (molts a l’avantguarda de la investigació) del món acadèmic i d’empreses privades de diferents països.

Sara Izquierdo tindrà un paper important ja que exposarà les seues investigacions i realitzarà l’acte de cloenda del Congrés. A més, serà la representant de la Sociedad de Fisiología Vegetal al premi de la Federation of European Societies of Plant Biology 2020 a Torí.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA