Santiago Pérez diu que la Diputació “ha abandonat als veïns de Vilafranca i Ares en no solucionar els problemes d’abastiment d’aigua”

743
Santiago Pérez en una image d'arxiu.
PUBLICITAT
Santiago Pérez

-Nota de premsa del PSPV-

El diputat provincial i alcalde de Forcall, Santiago Pérez, ha criticat que “des d’un primer moment Moliner va intentar marcar l’agenda política, venent que s’anaven a invertir 22 milions d’euros, quan finalment podrien ser solament 3, sense concreció, partida o terminis designats “. Així de contundent s’ha pronunciat Pérez després de la reunió mantinguda pels alcaldes de la comarca dels Ports amb el president de la Diputació, Javier Moliner, i el president de la Conferència Hidrogràfica de l’Ebre, Xabier de Pedro. “Molt ens temem que aquestes inversions no veuran la llum en aquesta legislatura”, insisteix el diputat provincial. En aquest sentit, el dirigent socialista ha denunciat que “aquesta trobada no ha servit per solucionar els problemes més importants que actualment té la comarca dels Ports amb la sequera, sobretot, en els quals, a excepció de Villafranca molt a llarg termini, no es planteja cap solució “.

Cal recordar que Moliner recentment havia anunciat l’execució de diferents obres com embassaments, pous i altres actuacions destinades a pal · liar la sequera. “La nostra sorpresa va ser majúscula quan ens trobem sense els 22’5 milions i sense cap possibilitat que aquestes promeses es materialitzin”, sosté Pérez.

Així mateix, el diputat provincial ha censurat les paraules d’Andrés Martínez que “amb les seves declaracions, ha demostrat que ni està ni se l’espera en la defensa de la comarca dels Ports”. “Els alcaldes socialistes no mirem pels colors polítics, sinó que defensem íntegrament un pla que solucioni els problemes de tots els ciutadans de la zona”. Així doncs, per Pérez, des del PSPV dels Ports “es preserven tant els interessos d’Ares del Maestrat, l’alcalde del PP es va mostrar molt molest per la manca de concreció del president de l’entitat provincial, com els de Vilafranca, els habitants se senten abandonats per l’administració “. En aquesta mateixa línia, el dirigent socialista ha afegit que “si algú ha polititzat el tema de l’aigua ha estat precisament aquesta diputació amb lemes, logotips i pancartes de” Aigua per a tots “que van retirar precipitadament després de les eleccions per no generar controvèrsies entre comunitats autònomes, Comunitat Valenciana i Aragó, governades pel PP ”

D’altra banda, Pérez ha subratllat també que “aquest és un tema que competeix als ajuntaments amb la CHE”. Per aquesta raó, “la inversió de la CHE ha d’anar dirigida a la zona dels Ports i la reunió hauria de ser entre ells”, manifesta l’alcalde de Forcall.

Finalment, el dirigent socialista s’ha referit als deu hectòmetres cúbics promesos per la Diputació. No saben on es gastaran, perquè cal recordar que aquests hectòmetres cúbics no es poden utilitzar si no hi ha infraestructures per fer-ho i aquestes infraestructures no arribaran, almenys de moment “, sentencia Pérez.