Cisterna d'aigua Ares
Cisterna d’aigua Ares

El president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports i diputat provincial , Santiago Pérez , ha criticat la manera amb què la Diputació de Castelló pretén solucionar els problemes hídrics als Ports . ” No pot ser que plantegin una línia d’ajudes per ajuntaments , amb un màxim de 80.000 a percebre , quan molts pobles no disposem de recursos per pagar la resta pels impagaments de la Generalitat” , ha censurat el també alcalde de Forcall . Mentrestant l’alcalde de Vilafranca i diputat autonòmic , Óscar Tena , ha comentat que a Vilafranca s’ha instal · lat la ” decepció amb la Diputació de Castelló , perquè després de dos anys de peticions no ens han respost per solucionar els problemes de proveïment d’aigua” .
Santiago Pérez ha apuntat que “el pla d’abastament d’aigua de la Diputacón està plantejat per ajuntaments , quan el problema de l’aigua és global . Un exemple és el pou perforat per la Confederació de l’Ebre al terme de Forcall . La Diputació no ens va voler ajudar a pagar els 36.000 euros que costava el seu equipament . Ho va tenir de pagar l’Ajuntament de Forcall . Amb poca inversió més des d’aquest pou podrien tenir aigua a Villores , Todolella , La Mata o Palanques perquè es tracta d’una perforació que ofereix suficient cabal ” .
Pérez també ha criticat la ” discrecionalitat amb què Javier Moliner reparteix convenis singulars , seguint l’estela del seu predecessor ” . El president comarcal també ha criticat que no s’atenguin necessitats bàsiques com la d’Ares del Maestrat ” on necessiten un dipòsit d’aigua , però com ni Generalitat ni Diputació aporten diners per construir-lo, segueixen portant cubes ” .
– Reunió amb la Confederació de l’Ebre

D’altra banda els pobles dels Ports , a través de la Mancomunitat , han sol · licitat una reunió al president de la Confederació de l’Ebre , Xavier de Pedro , ” per conèixer els plans que tenen d’abastament a la zona del Bergantes , ja que després de la reunió que va mantenir amb Javier Moliner poc sabem sobre això ” , ha lamentat Santiago Pérez . La veritat és que els municipis de la zona volen conèixer les inversions a les quals podran acollir-se. A la zona Todolella ha de proveir des d’un pou cedit per La Mata , Olocau del Rei ha baixat el nivell de les bombes per poder garantir el subministrament. I si continua sent una primavera seca els problemes seran més greus .