Santa Cecília d’aniversari en la Unió Musical de Vilafranca

669
Santa Cecília d'aniversari en la Unió Musical de Vilafranca
Santa Cecília d'aniversari en la Unió Musical de Vilafranca
PUBLICITAT


La Unió Musical de Vilafranca tancava el dissabte les celebracions de la patrona dels músics amb el concert de Santa Cecília. Un recital marcat per algunes efemèrides destacades. La primera, el 90 aniversari de la fundació de la banda. Enguany també es compleixen 30 anys amb Pau Monfort a la batuta.

En la primera part es va interpretar la Marxa del Rei Barbut, de Matilde Salvador que, enguany, com Bernstein, celebren el seu centenari. Del compositor de Massachusetts van tocar la Simfonia número 1, Jeremías. Una obra composta per a mezzosoprano solista i orquestra, en la qual es va comptar amb la veu de la canària Jenifer Ramírez.

En la segona part del concert es va poder escoltar La Mer , de Debussy, i El Barbero de Sevilla, de Rossini, dels quals es commemora, respectivament, el centenari i el 150 aniversari de les seues morts.

En la vetlada es va retre homenatge a les dues noves incorporacions a la formació, Carla Tena i Laia Tena i també a Raül Colom, Fèlix Edo i David Barreda, que celebren 25 anys en el si de la Unió Musical de Vilafranca.

El concert de Santa Cecília d’enguany posa de manifest el bon moment que viu la formació dirigida per Pau Monfort. D’una banda compta amb una escola de música que nodreix a la banda de nous músics any rere any i, per una altra, aquells que en una època es van iniciar en el món de la música, continuen aportant melodies a la formació malgrat els anys. Mostra d’aquest treball que va començar fa trenta anys, és la dificultat de les obres que s’interpreten i la qualitat sonora que la banda ofereix intervenció després d’intervenció.