Sant Pere de Castellfort rep a Els Catinencs

865
Sant Pere de Castellfort rep a Els Catinencs
Sant Pere de Castellfort rep a Els Catinencs
PUBLICITAT

En la vesprada del dissabte l’ermita de Sant Pere de Castellfort va rebre a Els Catinencs. Fins a l’ermita situada en el cim del turó de Sant Pere va arribar la peregrinació que, després de recórrer tres desenes de quilòmetres, ascendia el seu últim pendent.

Al costat de l’ermita de Sant Pere es van cuinar els fesols amb arròs, cuites a foc de llenya en calderes de coure. Remogudes amb grans cullerots de mà.

Centenars de persones de l’entorn es van acostar per a observar l’arribada dels també centenars de caminants i genets. Finalment va arribar la peregrinació.

A la seua arribada a les proximitats de Sant Pere de Castellfort ‘Els Catinencs’ van desfilar amb les seues capes negres i “barretina” fins a introduir-se en l’ermita.

Festa en la Confraria

A la nit en la Confraria es va celebrar una gran festa organitzada per la Comissió de Festes de Castellfort. L’orquestra Rumbo Norte i la disc BPM van posar l’ambient a la nit.

El diumenge al matí des de l’ermita de Sant Pere va partir de nou la comitiva. En aquest cas el camí de retorn transita per camins diferents. Els pelegrins van fer parada en l’ermita de la Mare de Déu de la Font on també es van cuinar els fesols amb arròs cuites a llenya en calderes de coure. Des d’allí, per la Canà d’Ares, Els Catinencs van abandonar el terme de Castellfort en el seu retorn fins al poble des d’on van partir.

Sant Pere de Castellfort rep a Els Catinencs