Sant Pau d’Albocàsser acull una jornada per millorar el futur dels serveis socials a l’interior

62
PUBLICITAT

En l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser s’ha dut a terme aquest matí una jornada tècnica que s’ha centrat directament en les prestacions socials que l’administració pública oferta als ciutadans de l’interior rural castellonenc. D’aquesta manera, diferents entitats han aportat la seua visió des de prismes complementaris i variats, creant una visió completa de com funciona el sistema, les precarietats existents que s’han de resoldre i les línies de treball futures que s’han de treballar i implementar per garantir un accés senzill i de qualitat als serveis socials per a persones dependents.

Isabel Albalat, alcaldessa d’Albocàsser, ha inaugurat la sessió de treball agraint a les diferents administracions públiques i entitats participants la seua “crucial tasca per a frenar, amb polítiques socials, la despoblació i l’èxode que posa en perill el futur dels pobles i dels seus sectors econòmics”. “Aquestes jornades són molt útils per a posar en comú idees, projectes i visions, tant des d’un punt de vista central amb la participació de la Generalitat Valenciana, com des d’un punt de vista local o comarcal, amb agents com el Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat establit en Albocàsser. L’objectiu és que col·lectius vulnerables, persones dependents i tota la població en general tinguen una administració propera que els escolte i millore les prestacions socials”, ha afegit Albalat en finalitzar les ponències i explicacions realitzades en Sant Pau.

Al seu torn, tècnics de la Mancomunitat Alt Maestrat també s’ha expressat des d’un punt de vista local i comarcal de cara a oients i ponents com Creu Roja o la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, d’àmbit autonòmic.

“Iniciatives com aquesta marquen el futur dels nostres pobles. Donem les gràcies a la Direcció Territorial de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana per dur-ho endavant, per impulsar una coordinació que serà molt positiva entre entitats i administració. Hem de continuar oferint i millorant serveis que solucionen problemes en el dia a dia dels nostres veïns i veïnes”, ha valorat Marta Pitarch, presidenta de la Mancomunitat Alt Maestrat.