Sant Cristòfol de Benassal mescla tradició i festa en el cap de setmana de l’Alt Maestrat

234
PUBLICITAT

El pròxim cap de setmana se celebra a Benassal la festivitat de Sant Cristòfol, una de les grans cites de la localitat de l’Alt Maestrat que torna després de dos anys d’absència obligada per la pandèmia. La tornada de Sant Cristòfol significa celebrar de nou uns costums i tradicions arrelades com la processó en romeria fins a l’ermita del sant amb la recua com a principal protagonista de la celebració. Així, en territori Human Land també hi haurà espai per a gaudir de música en directe o exhibicions taurines.

Les festes comencen el dissabte 4 de juny a les 8h del matí amb la ‘despertà’, acte amenitzat amb una xaranga. A continuació, començaran els primers actes taurins en la plaça de bous per a seguir durant tot el dia. A la nit s’han preparat actuacions musicals en directe. Pel que respecta al diumenge, el dia s’ha reservat per als actes religiosos tradicionals en honor al sant. La rondalla i el cor local participaran en una missa, prèvia a la benedicció dels vehicles i el lliurament de les banderoles.

Així doncs, el dilluns 6 està marcat com el dia gran del programa festiu. A partir de les 9h marxarà una processó fins a l’ermita de Sant Cristòfol, passant abans per l’ermita de Sant Libori a la Font d’En Segures. Aquest acte porta associat la tradició de la recua, que perdura al llarg dels segles i manté viva la memòria de 5 ‘matxos’ que transporten les primes fins a l’ermita. En arribar a l’ermita s’oficiarà una missa, es cantaran els gojos i es repartiran les primes. Enguany, per a tancar la festivitat, s’ha organitzat un ‘ball pla’ en la Plaça d’Espanya amenitzat per la Banda de Música Font d’En Segures de Benassal.

– Temps de ciclisme a AlbocàsserAlbocàsser s’ha convertit en un escenari predilecte per a les carreres ciclistes. Si la setmana passada es va celebrar la XC Alt Maestrat pel territori Human Land, el dissabte 4 creuarà per Albocàsser la marxa ciclista ‘Desafío Maestrat: Ciudad de Benicarló’. La localitat serà el punt en el qual es dividiran els dos recorreguts de la carrera: un llarg de 170 km i un curt de 112 km.

L’Alt Maestrat és un territori amb una agenda cultural i esportiva viva setmana rere setmana. Per això, centenars de visitants acudeixen per a gaudir i apreciar la seua gastronomia local, els seus monuments principals o els components patrimonials i històrics de cada nucli antic. En cada poble es poden realitzar visites guiades a través de les seues Oficines de Turisme, com a Benassal o Culla que setmana rere setmana repeteixen èxits d’assistència.