Sant Antoni, l’aniversari de la Carta Pobla i el festival de cinema educatiu MICE en l’agenda hivernal de Vilafranca

462
AGENDA HIVERN VILAFRANCA
PUBLICITAT

Vilafranca ha donat a conéixer l’agenda hivernal en la qual s’inclouen activitats per a totes les edats, cultura, tradició, cinema i esport. Així en ella destaquen la celebració en honor al patró dels animals, la commemoració de la Carta Pobla i el festival de cinema educatiu MICE.

Ja en marxa es troben els actes en honor a Sant Antoni, que tindran el seu punt culminant el cap de setmana del 18 al 20 de gener. El muntatge de la Barraca començarà el divendres, i el dissabte es viurà el Dia de la Malea amb el tradicional ‘Alto a la Malea’, la Ronda o la representació de la vida del sant. També es representarà el sainet ‘Els Badalls de la fam’. No faltarà, com és evident, l’encesa de la Barraca.

El diumenge es destinarà a la missa major que estarà cantada pel Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca. També hi haurà processó. A més, el Grup amb els reconeguts cantadors Roberto Plo i Lorena Larrea posarà la música a la Ronda amb Sant Antoni, Luzbel, i l’Angelet.

Una altra cita destacada d’aquests mesos serà l’acte de commemoració de la Carta Pobla que tindrà lloc el dissabte 9 de febrer. A les Sales Gòtiques, l’Ajuntament de Vilafranca entregarà la Medalla de la Vila i el Premi Explorador Andrés.

Tampoc podem oblidar el festival de cinema educatiu MICE. El 15 de febrer s’han programat tallers a l’IES Vilafranca. Sketch Robòtic, programa la teua obra; Teatre robòtic / La Fira Aèria, i Minidrons, són les opcions. I el dia 22 hi ha previst un programa a part amb projeccions i actes de benvinguda del comité de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu.

Si parlem del 7é art al Videoclub es podran veure durant aquests mesos Batman:La Lego película, 120 pulsaciones por minuto, Dixie y la rebelión zombi, Monster, Se armó el Belén, The Florida Project, La historia interminable, Formentera Lady, Los futbolísimos, Hereditary, El americano: the movie, Call me by your name, Star Wars la trilogia, Custodia compartida, Los Increibles 2, La cámara de Claire, Patoaventura: la película, Déjame salir, ¿Quién engaño a Roger Rabbit?, Todos lo saben, Animales fantásticos y donde encontrarlos, i Que guapa soy. Serà, com és habitual, en sessions per a xiquets i per a adults.

Una altra de les propostes de l’agenda hivernal són les activitats que organitza Espai Jove. Projecció de pel·lícules, jocs i concursos, karaoke, eduación sexual, cursos, cuina, esport, aventura, solidaritat, i manualitats seran algunes de les moltes possibles eleccions per als més joves de la localitat.

Així mateix, una xarrada de la Guàrdia Civil sobre els perills d’Internet, la celebració del Dia de la Pau, el Dia internacional dels xiquets i les dones en la ciència, el viatge a l’estació de Valdelinares per a esquiar, el Carnestoltes, i el Dia de l’Arbre seran dies marcats per als escolars.

D’igual manera, la Biblioteca té previst realitzar diverses activitats com un contacontes per a bebés a càrrec de Cristina Verbena.

També l’esport serà protagonista de l’agenda amb els partits del Club de Futbol Vilafranca, el Futbol Sala Femení i el Club Frontenis Villafranca.

A més el Centre Excursionista Vilafranca projectarà els documentals Kilian Jornet: Path to Everest, i Valley Uprising (història de l’escalada a Yosemite).

La celebració de Sant Blai, el Dia internacional del Guia Turístic amb visites guiades gratuïtes, la presentació del llibre Castellón territorio reversible, els actes commemoratius del Dia de la Dona Treballadora i els contes de Sherezade Bardaji seran altres alternatives de l’agenda hivernal de Vilafranca.