Sant Antoni de Morella, ajornat fins que millore la situació sanitària

795
Foguera de Sant Antoni a Morella
Foguera de Sant Antoni a Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • La Confraria de llauradors i l’ajuntament de Morella anunciaran les noves dates quan la COVID-19 permeta realitzar els actes de la festa de manera segura

La presidenta de la Confraria de llauradors Sant Antoni Abad, Sonia Traver, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han anunciat la decisió d’ajornar la festa de Sant Antoni a causa de la situació sanitària actual amb la pandèmia de la COVID-19 a la ciutat. Aquesta festa estava prevista per als dies 21, 22 i 23 de gener, com és tradicional a la ciutat, però l’elevat nombre de casos positius entre la població, ha impedit realitzar els treballs previs de la festa. A més, l’organització prioritza la salut i responsabilitat per a celebrar la principal festa de l’hivern als Ports en el moment que siga totalment segura.

D’aquesta manera, Sonia ha explicat que “la celebració de Sant Antoni en les dates que havíem previst no és possible i, des de la Confraria de llauradors, preferim celebrar-lo quan siga totalment segura i s’eviten nous contagis de COVID-19”. La presidenta ha destacat que “ja s’havien sol·licitat els permisos per a realitzar aquesta festa, però no hem pogut realitzar alguns dels treballs previs i necessaris perquè tinga lloc a causa de la situació de les últimes setmanes a Morella”. Finalment, ha comentat que “sí que es realitzarà l’acapte adaptat a la situació, de manera que hi haurà calendaris a la venda a l’Oficina de Turisme disponibles per a qui vulga col·laborar”.

D’altra banda, Rhamsés ha volgut “recolzar a la Confraria de llauradors en l’organització de Sant Antoni i celebrar-la més avant, quan la situació millore”. A més, ha recordat que “esta havia de ser una edició molt especial, per ser el retrobament amb una festa tradicional, molt arrelada a la comarca i que es viu amb molta intensitat” i ha afegit que “junt amb la confraria, anunciarem les noves dates a mesura que vegem que siga possible la seua celebració”.

Cal recordar que les santantonades són una de les festes característiques i més representatives de la comarca dels Ports. A Morella, se celebra, tradicionalment, el cap de setmana posterior al dia de Sant Antoni Abad del 17 de gener. Es tracta d’una festa amb una elevada participació popular i fa uns anys que ha recuperat alguns actes i costums que s’havien perdut. Aquest 2022, la situació de la pandèmia obliga a canviar les dates de Sant Antoni a Morella “amb la intenció de celebrar-lo quan siga segur per a la població” ha conclòs Rhamsés.