Sant Antoni a Vistabella del Maestrat

803
CARTELL SANT ANTONI VISTABELLA
PUBLICITAT

Este cap de setmana, 26 i 27 de gener, tindrà lloc la tradicional celebració de la festivitat de Sant Antoni

El dissabte 26 les activitats començaran a les 8 del matí, amb un desdejuni amb dolços i moscatell al Casal Jove, i a les 9 s’eixirà al “monte” a replegar “malea” per a les fogueres. En acabar, a les 11, hi haurà un esmorzar per a tots els participants.

A la vesprada, els actes començaran a les 15 h, quan els majorals repartiran els típics rotllos de Sant Antoni pel poble, acompanyats per la música de la Rondalla de Vistabella. Més endavant, a les 17 h hi haurà partida de pilota a mà al frontó municipal, per part d’aficionats locals.

L’acte central tindrà lloc a les 21 h, quan s’encendran les fogueres i tindrà lloc la processó amb animals pels carrers del poble, partint de l’Ajuntament. En acabar, al mateix lloc, es repartiran rotllos de Sant Antoni a tots els assistents i a les 22 h hi haurà un sopar al Casal Jove per als col·laboradors. El dia acabarà amb ball al mateix lloc, el qual s’iniciarà a les 00 h i estarà obert a tot el món. L’entrada serà gratuïta.

Els actes del diumenge dia 27 començaran a les 12 amb la missa en honor al sant, a l’església de l’Assumpció. Finalment, a les 13 h se celebraran les tradicionals curses competitives per franges d’edat, sexe i cavalleries pel carrer Major, on els guanyadors rebran un pollastre com a premi.