Sant Antoni a Morella, del 21 al 24 de gener

497
Sant Antoni a Morella
PUBLICITAT

-DIJOUS 21

– 13h, Casa Confraria. Benedicció del panoli.

– Durant la vespadra, muntatge del maio i costelles de la barraca.

-DIVENDRES 22

-Durant el matí, vestida de la barraca.

– 19.30h. Retreta dels Gaiteros de Morella, fins la casa Confraria.

– 20.00h, Plaça de Sant Joan. Representació de la primera part de la Vida del Sant.
A continuació, Santantonà amb els Dimonis de Morella, la Cucafera i els Gaiteros, fins el placet de l’Església, on es representarà la segona part de la Vida del Sant.

-Al finalitzar la Vida del Sant, cremà de la Barraca i ball dels Dimonis de la Maça.
En consumir-se la barraca, sopar amb les brases (El Majorals habilitarem recipients per a poder posar brasa i fer la torrada).

– 23.30h. Des del placet de l’Església fins la Confraria. Tradicional ronda i Estudiantina amb la Rondalla de Morella i el grup de vent de l’Associació musical Mestre Candel. Cantaran José Marco i Laura Satue, participants del programa Dando todo Jota, d’Aragó TV.

-DISSABTE 23

– 02.00h, des de la Confraria. Tradicionals “albaes” amb el Gaiteros de Morella (S’informarà del recorregut moments abans de l’acte i finalitzarà a la Confraria. Animem a la gent a que participe i col•labore cantant)

– 09.30h. Despertà a càrrec dels Gaiteros de Morella.

-10.30h. Pujà del Sant a la Basílica Arxiprestal. Seguidament Processó.

-11.30h. Església Arxiprestal. Santa Missa. Oficiarà l’homilia Mossén José Àngel Pitarch, arxiprest titular de Santa Maria la Major de Morella i cantarà la missa baturra el grup Associació Amics de la Música de Pena-roja de Tastavins.
Al finalitzar la missa, baixà del Sant i a la Confraria, repartiment del panoli.

-13 h. Des de la Confraria. Retaule amb els Gaiteros de Morella, grupes, majorals i l’Associació Musical Meste Candel. A l’arribar a la Confraria, benedicció d’animals i cavalleries.

-16.30h. Des de la Confraria. Eixida del Contrabando, la sembrà, la llaurà, el mondongo, l ‘Agostera i el Tio de la figueta. Amb la participació de:
Gaiteros
Cucafera
Contrabando
Sembra i llaurà
Mondongo
Grup de Jota (balladors locals i Ronda de Pena-roja de Tastavins)
L’agostera
Tio de la figueta
Per part de la majoralia es procurarà que l’acte es desenvolupe de forma dinàmica i entretinguda. Les trobades dels contrabandistes tindran lloc a partir de les 17:45 hores, aproximadament, al carrer Blasco d’Alagó.

-22.00h. Espai Firal. Sopar de germanor. La participació està oberta a tots els veïns i veïnes, que podran comprar els tiquets a l’Oficina de Turisme, fins el dijous 20 de gener.

-00.00h. Espai Firal. Orquestra The Luxe i Dj Ado. Entrada lliure.

DIUMENGE 23.

-12.00h. Església. Missa en record a tots els confrares i majorals que ens han deixat.

*Els majorals 2016 com a organitzadors de la festa, podran modificar el programa d’actes en les circumstancies que creguen oportunes.

DES DE LA MAJORALIA DE SANT ANTONI 2016 AGRAÏM LA GRAN COL•LABORACIÓ DE TOTS I TOTES PER FER POSSIBLE AQUEST PROGRAMA D’ACTES.