Sanitat ubica un nou Samu a Torreblanca i segueix sense ampliar a 24h la unitat de Vilafranca

688
Samu a Vilafranca
PUBLICITAT

-Diadia / Nota de premsa de la Generalitat Valenciana-

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reforçarà a partir del dia 1 de novembre l’atenció mèdica urgent en el nus viari format per les confluències de les carreteres N-340, AP-7, CV-13 i CV-10 catalogades per la Direcció General de trànsit com a “punt negre i zona d’elevada incidència de greus accidents de trànsit”. D’aquesta manera, ha estimat fixar la base d’una nova unitat SAMU a Torreblanca, per ser el municipi que presenta els accessos més ràpids a l’AP-7 i la CV-10 i que a més té connexió immediata amb els municipis d’Alcalà de Xivert , Alcossebre, Orpesa, Cabanes, Vilanova d’Alcolea i les zones residencials de platja. L’anunci no ha arribat acompanyat de cap millora en el Samu de Vilafranca, l’únic de la provincia de Castelló que només presta servei 12h diàries. Sanitat destinarà vehicle i personal per al nou servei i deixa sense atendre la demanda dels pobles de Els Ports, el Maestrat i el Maestrazgo de Terol.

La directora territorial de Sanitat a la província de Castelló, Azucena Martí, ha assegurat que “el nou servei d’ajuda mèdica urgent reduirà considerablement els temps de resposta fins ara llargs en els accidents de trànsit i altres emergències de aquesta zona de confluència i dels seus nuclis municipals, amb el que es produirà una reducció de la morbimortalitat dels sinistres “. En el cas dels Ports i el Maestrat no se fa cap comentari a la nota de premsa emesa per la conselleria.

Segons apunta la Generalitat “la Conselleria de Sanitat ha avaluat diferents paràmetres així com els temps de resposta dels recursos d’emergències actuals en aquesta zona d’alta sinistralitat i ha corregit aquestes mancances amb l’aprovació d’una nova base que tindrà com a punt logístic a efectes de magatzem, subministrament i relleus del personal, el municipi de Torreblanca, sense tractar-se d’una assignació municipal. Per tant, la gestió i coordinació dependrà exclusivament del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències i el seu àmbit d’acció no es correspon amb els límits sanitaris departamentals”.

Segons explica Sanitat en la seua nota “la província de Castelló, per la seva orografia, agrupació poblacional, accessibilitat i els seus recursos d’emergències i serveis d’urgències primàries i especialitzades, compta amb 9 unitats de transport urgent SAMU i 17 unitats de transport urgent SVB, “a la qual ara se suma aquesta nova unitat SAMU que assegurarà l’atenció urgent i garantirà l’eficiència en la prestació de serveis mèdics urgents en aquesta zona de la província, atenent a criteris tècnics classificats pels experts en sinistralitat i comunicacions, com és la Direcció General de Trànsit “. En la nota no hi ha cap referència al fet que el Samu de Vilafranca és l’únic que només està operatiu 12 hores diaries i que tot l’interior nord està sense Samu per la nit.