Sanitat obliga a 50 usuaris de Vilafranca a anar a Vall d’Alba per revisar l’aparell que prevé la ronquera

611
Aparell CPAP que fins ara revisaven a domicili i ara s'ha de revisar a Vall d'Alba
Aparell CPAP que fins ara revisaven a domicili i ara s'ha de revisar a Vall d'Alba

-La Generalitat ha eliminat les revisions domiciliàries anuals que realitzava fins ara

Més de 50 usuaris de Vilafranca s’han quedat sense les revisions dels seus aparells CPAP, aparells de pressió positiva contínua en les vies respiratòries. Es tracta de pacients crònics que gràcies a aquest sistema no ronquen a la nit. Fins ara l’empresa contractada per la Conselleria de Sanitat per a realitzar les revisions es desplaçava a les vivendes de cada usuari per realitzar-les. L’administració autonòmica ha suspès el servei i obliga els malalts a desplaçar-se fins al centre sanitari de la Vall d’Alba on es realitza la revisió periòdica.

Els usuaris de Vilafranca han explicat que fins a la data “un empleat de l’empresa que realitza les revisions es desplaçava fins a Vilafranca. Era còmode i senzill. Ara, però, Sanitat ens obliga a desplaçar-nos fins la Vall d’Alba un cop l’any” .

Es dóna la circumstància que molts dels usuaris del sistema CPAP són majors de 70 anys, que no tenen la possibilitat de desplaçar-se pels seus propis mitjans fins al centre sanitari de la Vall d’Alba. Per a aquesta revisió que abans es realitzava en els seus propis domicilis ara han de recórrer 120 quilòmetres i dedicar més de dues hores de desplaçaments. Els usuaris consideren que es tracta “d’un notable pas enrere, ja que ens fan desplaçar-nos per una cosa que abans teníem sense haver de sortir de casa ni del nostre poble”.