Sanitat investiga 62 casos de persones vacunades irregularment contra el coronavirus

467
PUBLICITAT

S’ha sol·licitat a Salut Pública la tramitació immediata de diligències i, en el seu cas, l’obertura dels corresponents expedients per a delimitar els fets, circumstàncies i subjectes responsables de cada cas

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló ha informat de la tramitació de diligències i en el seu cas, obertura d’expedients informatius a 10 càrrecs públics, que formen part d’un total de 233 casos la vacunació dels quals ha estat objecte d’anàlisi per no ajustar-se aparentment als grups de risc corresponents.

«De tots ells -ha concretat Barceló-, un total de 171 casos estan justificats per haver-se administrat la primera dosi de vacunes ja reconstituïdes a persones, bé del grup següent o bé de grups de risc justificats». «Pel que fa als 62 casos restants, són els que s’ha procedit a investigar amb més detall per a depurar, en el seu cas, responsabilitats», ha destacat la titular de Sanitat.

Barceló ha precisat que va ordenar, tant a la Direcció General de Recursos Humans com a Salut Pública, l’obertura d’expedients informatius per a saber, en el primer cas, si algun professional de la Conselleria havia comès alguna irregularitat i, per un altre, si havien estat vacunades persones no pertanyents als grups que els corresponia i si, de donar-se el cas, hi havia alguna causa que justifiqués aquesta vacunació.

Segons Barceló, de la informació recaptada fins al moment, es desprèn que «es poden haver comès irregularitats» i, «donada la transcendència d’aquest assumpte i en nom de la transparència», ha avançat alguns detalls «a costa de que se substanciïn diversos dels expedients que encara continuen oberts».

Així mateix, la titular de Sanitat ha detallat que, des de la Direcció General de Recursos Humans de Conselleria, en aquest moment hi ha oberts 9 expedients informatius, entre ells els que ja estan en fase de diligències prèvies o aquells en els quals s’ha sol·licitat una ampliació d’informació. «Tots ells afecten personal propi que haja pogut intervenir en el procés de vacunació i, en trobar-se en tràmit, estan subjectes a la privacitat i protecció de dades corresponent», ha puntualitzat Barceló.