Sanitat insta les persones que no puguen acudir a la cita de vacunació a que ho comuniquin al seu centre de salut per tornar a convocar-les

235
Vacunació COVID

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té preparat un protocol per mantenir el ritme de les vacunacions sense que els / les pacients renuncien a les seves vacances ni que hagen de refer tots els seus plans estivals en l’últim minut.

Així, si qualsevol persona rep el missatge de text amb la cita i està de vacances o bé no podrà assistir a l’hora convinguda per qualsevol motiu de causa major, pot avisar al seu centre de salut perquè l’esborren de la llista i que un altre / a pacient puga ser citat / al seu lloc.

Quan el / la interessat / da notifica que no podrà assistir a la cita, el torn passa a la següent persona de la llista de vacunació. Ara bé, quan totes les persones del grup a què pertany la persona que ha rebutjat la cita estiguen vacunades, Sanitat tornarà a cridar a aquelles altres que no van poder assistir per oferir-los una nova cita.

“L’objectiu és aconseguir la vacunació del màxim de persones en el menor temps possible, però sempre respectant els temps i situacions de cada un / a”, explica el cap de Servei de Promoció de Salut a Conselleria de Sanitat, José Antonio Lluch.

El sistema ja s’aplica en les franges d’edat de 60-65 i 70-74 anys als que no van assistir per incompatibilitat o no van voler vacunar-se i han canviat d’opinió.