Sanitat detecta quatre nous positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana

455
PUBLICITAT
  • El cas que es va confirmar aquest dimarts a l’Hospital de Manises ha sigut descartat i el nombre de positius s’eleva a 22
  • Tres dels nous casos s’han diagnosticat a la província d’Alacant i un d’ells a la ciutat de València

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en la vesprada d’aquest dimecres en roda de premsa per a actualitzar les dades en relació al coronavirus en la Comunitat Valenciana.

En primer lloc, la consellera ha explicat que el cas a l’Hospital de Manises, del qual es va informar aquest dimarts, ha sigut finalment descartat. “Les anàlisis de confirmació del contagi han revelat que es tracta d’una altra mena de coronavirus diferent a COVID-19, per la qual cosa no guarda relació amb els casos dels quals els estem informant”, ha assenyalat.

Un dels casos detectats aquest dimecres ha sigut a l’Hospital de Sant Joan d’Alacant. Es tracta d’un home que no va viatjar a les zones de risc a Itàlia i presenta simptomatologia lleu. A l’Hospital de la Vega Baixa, a Orihuela, s’ha conegut un altre cas positiu en un empresari que sí que va viatjar al nord d’Itàlia. Un tercer cas s’ha confirmat a l’Hospital General d’Alacant. Es tracta d’un jove que no va viatjar a la zona de risc a Itàlia, però el seu entorn sí que ho va fer. L’últim cas d’aquest dimecres s’ha detectat a l’Hospital General de València. Es tracta d’un periodista que no ha viatjat a les zones de risc i és contacte d’un pacient que va donar positiu amb anterioritat.

D’aquesta forma, els casos positius a hores d’ara a la Comunitat Valenciana ascendeixen a 22. Les proves realitzades que han donat negatiu són 481 fins a aquests moments.

Al mateix temps, la consellera ha volgut recordar que el telèfon 900 300 555 segueix a la disposició de totes aquelles persones que han viatjat a zones de risc. Aquestes han tingut fins a les 8 hores del matí d’aquest dimecres més de 4.300 crides. Quasi la meitat sol·licitaven informació general i només un 10% del total correspon a cridades de persones que presenten simptomatologia compatible amb la malaltia. La resta no compleix criteris clínics.