Sanitat confirma dues morts i 31 nous casos positius de coronavirus a la Comunitat Valenciana

846
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat aquesta tarda 31 nous casos positius de coronavirus a la a la Comunitat Valenciana, que se sumen als 21 d’aquest matí, cosa que eleva a 148 els casos actius.

En primer lloc, Barceló ha informat de la mort de dues persones a Alacant i València que havien donat positiu en coronavirus. En tots dos casos es tracta de persones grans que patien patologies prèvies. El mort a la província d’Alacant és un home de 77 anys i l’altra persona morta és una dona de 90 anys, relacionada amb el brot de la residència de majors de la província de València. Era l’única resident que es trobava hospitalitzada. D’aquesta manera, el nombre de morts a la Comunitat Valenciana s’eleva a 3.

D’altra banda, s’han conegut 20 nous casos positius a la residència de majors, el que eleva a 50 el nombre de casos en aquest centre.

D’altra banda, aquesta vesprada s’ha confirmat un brot a l’Hospital General d’Alacant que ha afectat a 9 facultatius. Un d’ells es troba hospitalitzat amb pneumònia. A més, s’ha conegut un nou cas a l’Hospital Provincial de Castelló. Es tracta d’un facultatiu que presenta símptomes lleus i es troba en el seu domicili.

Finalment, la consellera ha informat d’un positiu a la província d’Alacant. És un home que també presenta símptomes lleus i, com l’anterior, es recupera al seu domicili.

D’aquesta manera, el nombre de casos actius s’eleva a 148.

Amb aquests 31 nous casos positius i, després de la defunció de dues persones, el nombre de casos actius a la Comunitat Valenciana s’eleva a 148:
· 5 a la província de Castelló
· 104 a la província de València
· 39 a la província d’Alacant

De tots aquests casos, 31 es troben ingressats i 69 al seu domicili, mentre 48 dels 30 casos positius de la residència de gent gran es troben al centre.

En aquests moments, dels 148 casos actius hi ha 2 que revesteixen gravetat.

Reunió amb el sector sanitari privat

La consellera ha informat també de la reunió que ha mantingut aquesta vesprada amb els representants dels 24 hospitals i centres sanitaris privats de la Comunitat Valenciana per a explicar-los de primera mà el decret aprovat aquest divendres pel Ple de Consell. Un decret que disposa mesures extraordinàries de gestió sanitària a salvaguarda de la salut pública a causa de l’coronavirus.

En virtut d’aquest decret, es posen a disposició de l’Agència Valenciana de Salut dels mitjans i recursos sanitaris d’altres administracions públiques i de centres i establiments sanitaris privats.

Barceló assenyalava que “els he traslladat un missatge de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat i el sector privat, ja que a hores d’ara cal una col·laboració total i absoluta perquè tots els recursos sanitaris existents estiguin a disposició de la ciutadania”. A més, ha volgut agrair “la voluntat col·laboradora mostrada pel sector privat”.

A la trobada han assistit també el subsecretari de la Conselleria, David Fernández; la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García Layunta; la directora general de Recursos Humans, Carmen López; la directora general d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla; el director general de Farmàcia, José Manuel Ventura; i el director general de Recerca i Alta Inspecció, Javier Burgos.