Sanitat confirma 15 nous casos positius de coronavirus a la Comunitat Valenciana

791
Agencia Valenciana de la Salud
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

Des Salut Pública s’està valorant la situació cas per cas, establint els contactes i adoptant les mesures indicades pel Ministeri

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat aquest matí 15 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Dos d’ells s’han registrat a la província d’Alacant. El primer és el d’un home que es troba ingressat en un centre hospitalari amb pneumònia. El seu estat no és greu i es desconeix, de moment, l’origen de l’contagi. El segon dels casos és el d’un home que també està ingressat a l’hospital amb pneumònia però el seu estat tampoc és greu.

D’altra banda, a la província de València s’han detectat 13 casos positius. El primer és el d’un home que es recupera al seu domicili i és un cas secundari, contacte d’un positiu anterior. A més, s’han conegut 12 casos positius en una residència de gent gran.

La consellera ha explicat que s’estan adoptant totes les mesures oportunes i que tots ells presenten simptomatologia lleu, per la qual cosa es recuperen en la pròpia residència.

Des Salut Pública s’està valorant la situació cas per cas, establint els contactes i adoptant les mesures indicades pel Ministeri en el protocol que va publicar divendres passat. Els casos en investigació o confirmats han de romandre en una habitació amb bona ventilació, amb bany propi i a porta tancada. A més, hauran d’evitar sortir a les zones comunes.

D’altra altra banda, d’acord amb aquest protocol es tanca el Centre de Dia i es restringeixen les visites. Des del departament de salut, s’està en permanent contacte amb la residència per a garantir l’assistència.

Per tant, a hores d’ara tenim 63 casos actius a la Comunitat Valenciana:

· 3 a Castelló

· 42 a València

· 18 a Alacant

De tots aquests casos, 18 es troben ingressats i 33 es recuperen en els seus domicilis, a més dels 12 casos de la residència de gent gran que es troben en el propi centre.

Barceló ha anunciat també que, a hores d’ara, es troben en aïllament preventiu 59 professionals sanitaris, i ha remarcat que, dels 63 casos actius a hores d’ara, dues revesteixen gravetat.

S’han realitzat fins al moment un total de 1.412 proves amb resultat negatiu, i el telèfon 900 300 555 ha atès més de 8.600 trucades des de la seva posada en marxa. De totes elles, un terç sol·liciten informació general i només el 7% corresponen a persones que presenten símptomes compatibles amb la malaltia i compleixen criteris clínics.

Amb l’objectiu d’oferir una millor atenció, la conselleria ha reforçat avui mateix aquest servei, que ja es va duplicar la setmana passada (passant de 10 a 20 llocs en el CICU) amb tres llocs més.