Sanitat aprova una millora de les condicions salarials del personal del SAMU per incentivar la cobertura de places

719
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha aprovat, després de la celebració aquest divendres de la Mesa Sectorial de Sanitat amb els representants de les organitzacions sindicals, una sèrie de mesures orientades a millorar les condicions salarials del personal del Servei d’Emergències Sanitàries (SES) de la Comunitat Valenciana.

D’una banda, Sanitat incrementarà la retribució salarial que percep el personal de coordinació del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), de manera que s’equipararà a un nivell semblant al d’una direcció de secció assistencial.

A més, s’augmentarà la retribució que rep el personal mèdic i d’infermeria quan fan una activitat addicional al SAMU. D’altra banda, s’obrirà la possibilitat de realitzar jornades addicionals al SES al personal facultatiu i d’infermeria d’altres categories professionals sempre que tinguin prou capacitació.

Totes aquestes mesures tenen com a finalitat millorar les condicions retributives del personal del SES, incentivar la cobertura de les places SAMU i aconseguir una estabilitat més gran de l’ocupació. A més, aquestes millores permetran un increment dels recursos, fet que suposa una millora de la qualitat en l’atenció sanitària al servei d’emergències.

Durant la trobada, la Conselleria i els representants de les organitzacions sindicals han fixat el 22 de setembre com a data de la primera reunió del calendari de negociacions per abordar la resta d’aspectes i punts d’interès que els sindicats han traslladat a la Conselleria amb la finalitat de millorar el SES.

373 milions per millorar el transport sanitari

La Comunitat Valenciana comptarà des d’aquest mes d’agost amb un nou contracte de transport sanitari que compta amb un pressupost de 373 milions i que permetrà augmentar les unitats de transport i ampliar-ne els horaris.

En concret, tant els SAMU com els Suport Vital Avançat amb Infermeria incrementaran l’horari de 7 unitats, que passaran de prestar servei durant 12 hores a actuar les 24 hores del dia. Així, de les 53 unitats que hi ha a la Comunitat, 7 d’elles amplien els seus horaris per oferir més cobertura.

D’altra banda, s’incrementarà el nombre d’Unitats de Suport Vital Bàsic (tipus B) i 7 unitats noves prestaran aquest servei. D’aquestes 7 unitats noves, 3 prestaran servei 12 hores i les altres 4 unitats actuaran durant les 24 hores. A més, 6 unitats de les ja existents passaran a funcionar durant les 24 hores. En el cas d’aquest tipus de transport, la Comunitat comptarà amb 109 vehicles davant dels 102 actuals.

Així, en el cas del transport sanitari no assistit no urgent, ambulàncies de tipus A, amb el nou concurs s’incrementarà en 61 el nombre d’aquest tipus d’ambulàncies, 51 prestaran servei als diferents Departaments de Salut i 10 seran per a ús exclusiu del SES. Per tant, la Comunitat passarà de disposar de 354 ambulàncies tipus A a tenir una flota de 415 vehicles d’aquest tipus, que principalment es fan càrrec del trasllat de pacients.

Finalment, cal recordar que la Conselleria de Sanitat ha anat incrementant des de l’any 2015 el nombre d’unitats i horaris de les SAMU a la Comunitat Valenciana. S’ha passat de 45 unitats el 2014 (33 de 24 hores i 12 de 12 hores) a 50 unitats SAMU (37 de 24 hores i 13 de 12 hores), a més de tres unitats de Suport Vital Avançat.