Samuel Falomir (PSPV) ix en defensa de les tradicions i reclama que s’autoritzen les proves del ‘cesto malla’ per a preservar el parany

633
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV provincial

El secretari general del PSPV de la província de Castelló, Samuel Falomir, ha defensat que la posició socialista respecte al parany és “infrangible” i ha demanat que es permitisquen les proves per a avaluar el mètode del ‘cesto malla’ com a alternativa a la lliga. Falomir considera que cal donar una solució que done encaix legal a la pràctica paranyera i que garantisca la seua conservació. “És indispensable desenvolupar sistemes que garantisquen el futur d’aquesta forma de caça tradicional de les nostres comarques des del total respecte a la llei i al medi ambient. Ara en tenim un, ideat pels propis paranyers, i s’ha de comprovar que funciona a peu de camp”.

“Els socialistes de la província donem suport a que es prove amb garanties que és un mètode selectiu i així aconseguir via lliure per a recuperar la pràctica del parany”. De primeres, assenyala, “seria totalment selectiu, donat que permetria capturar les aus sense produir-les cap dany”.

El líder socialista i alcalde de l’Alcora ha reafirmat que “la província de Castelló és terra de paranyers i ho diem amb molt d’orgull, és per això que ho defensarem davant qui calga, sense importar si compartim o no els colors”. Samuel Falomir indica que “el parany s’ha de legislar des d’una perspectiva rural i no urbana: no s’ha de prendre cap decisió arbitrària des dels despatxos de les grans ciutats sense comptar amb la gent del parany”.

Falomir reitera la seua petició que s’autoritzen les proves “ja” i ha destacat que el PSPV es manté com sempre al costat del parany “perquè és una tradició que desprén molt de valor identitari, cultural i etnològic”.