SamarucDigital es presenta demà a la Llotja del Cànem de Castelló

485
Presentació de Samaruc Digital a Castelló
PUBLICITAT

-Diadia-

El nou portal d’informació mediambiental, en valencià, convoca un acte públic el 20 de gener per a mostrar els seus continguts al públic castellonenc

SamarucDigital, el nou portal transmèdia sobre tot tipus d’informació de medi ambient del territori valencià, es presenta dimecres 20 de gener a les 19.00 h a la Llotja del Cànem, seu de la Universitat Jaume I de Castelló. Una oportunitat per conéixer de primera mà les intencions i els continguts que prepara per a la seua primera temporada aquesta pionera plataforma transmèdia valenciana.

L’homenatge al roure gros de 700 anys del Barranc dels Horts d’Ares del Maestrat que malauradament està morint-se, les àguiles de panxa blanca de la Serra d’Espadà, la neteja del riu Millars, el futur dels boscos caducifolis dels Ports, el Maestrat i l’Alcalantén o una ruta al voltant del Penyagolosa són alguns dels temes que SamarucDigitalestà tractant en exclusiva al territori castellonenc.

Un portal que inclou seccions dedicades a mostrar les rutes pels racons més sorprenents de la geografia valenciana, les activitats d’empreses unides al medi ambient o una completa agenda amb tot tipus de convocatòries i esdeveniments.

La presentació comptarà amb les intervencions del President del Centre Excursionista de Castelló, Manuel Bellido, el director del Grup Au, Joan Castany, la directora i conservadora del Barranc dels Horts, Isabel Queral i el director del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló, Javier Marzal. Tot en un acte conduït per la periodista Xelo Miralles. Així mateix el director de Samaruc Digital, Álvaro Olavarría i el director de continguts, Fèlix Tena, explicaran els objectius de la plataforma ideada per ells junt el productor Josep Almenar.

SamarucDigital és un projecte d’UKEMOTION. Entre els seus col·laboradors habituals estan els periodistes Fèlix Tena, Xelo Miralles, Fernando Bellón, Lluc Avellán i com a responsables de la informació de les comarques castellonenques Abel Campos i Lluís Puig. Tots ells dins d’un equip integrat pels experts en disseny i edició audiovisual Javier Sánchez i Ana Orozco.

A més SamarucDigital compta amb la col.laboració especial del meteoròleg Jordi Payà. El botànic Emili Laguna, premi ‘SilverLeafAward Planta d’Europa’, és un dels convidats de la secció Càtedra Oberta, un espai per a investigadors, científics i naturalistes per a exposar els seus treballs.

Una varietat de temes que SamarucDigital pretén oferir en una nova plataforma oberta a la societat amb il.lusió i entusiasme. Un espai per a donar l’oportunitat de difusió a totes les veus i recollir projectes de les universitats, empreses i tot tipus d’institucions i col.lectius. Perquè el medi ambient és una matèria transversal que afecta totes les activitats humanes, i evidentment el periodisme ha de reflectir esta realitat.

L’acte de presentació comptarà amb el patrocini de la Bodega Vino Magnanimus de Vilafamés que oferirà als presents el seu cava ecològic creat per a un planeta millor i per l’empresa Quesos de Catí, el formatge artesà del Maestrat amb una selecció de formatges