Salvador Serrano: “Els Ports i el Maestrazgo sempre m’han inspirat”

159
@salvadorserranoactor
@salvadorserranoactor
PUBLICITAT

Pobles com La Mata, Morella o Mirambel han estat molt presents en la vida de l’actor i guionista Salvador Serrano Zapater. Amb la seua família materna de La Mata, recorda una infància en Els Ports que li provoca un sentiment d’arrelament amb aquesta zona que tan bé coneix i que l’inspira.

Salvador Serrano porta treballat com a actor des de molt de temps enrere a moltes pel·lícules i sèries nacionals. A més, també té una formació com a guionista que l’ha portat a realitzar diversos curtmetratges. Però no va ser fins fa un temps que li va presentar un dels seus guions a Joaquín Carmona, director de cinema. Aquest guió portava rondant per l’escriptori de Serrano almenys 8 anys i Carmona no va dubtar en agafar-lo.

“Vam començar a treballar i de seguida es va anar unint gent, empreses i institucions per a donar-li suport”, conta l’actor i guionista. Al mateix temps que s’anava produint la pel·lícula, el guió va anar modificant-se i reescrivint-se per a adaptar-lo al màxim al resultat que es buscava. És així com va nàixer ‘Últimas voluntades’, una pel·lícula de Joaquín Carmona amb Salvador Serrano com a coguionista junt amb Helio Mira.

A banda de ser el coguionista d’aquesta pel·lícula, Salvador Serrano també interpreta al personatge antagonista, i comparteix ‘reparto’ amb els actors i les actrius amb renom nacional Fernando Tejero, Óscar Casas, Adriana Ozores, Nerea Camacho i Carlos Santos.

Aquesta pel·lícula va ser presentada a Morella el passat cap de setmana de l’11 i 12 de novembre. Acompanyat del director, Serrano va agrair la presència de tanta gent i va recalcar la importància, per a ell, de poder presentar aquesta obra a la terra on ha viscut tantes anècdotes. A més, l’actor conta que hi va haver un molt bon feedback de la gent que va assistir.

“Quan escrius, sempre hi fiques una part de tu, de les teues vivències. Jo de la zona de La Mata, Morella i Mirambel tinc molts records de la meua infància i de la meua joventut, d’estar amb la meua gent. Això és una cosa que sempre portes dins, per tant, quan escrius històries se’t fa inevitable que isca alguna part d’això. A més, aquesta zona té pobles que són una meravella i sempre t’inspira, vas passejant pels seus carrers i els seus porxos i se t’ocorren històries de seguida.”

Actualment, tot l’equip de ‘Últimas voluntades’ està en plena campanya pels premis Goya 2024. Han presentat 19 candidatures, entre elles a Millor Director Novel, per a Joaquín Carmona, i a Millor Actor Revelació i Millor Guió Original per a Serrano amb Helio Mira. Serà dilluns que ve quan se sabrà si aquesta obra podrà optar a algun premi Goya.