Salvador anuncia que aquest any es beneficiaran 4.000 persones més que el 2015 de les ajudes de lloguer i rehabilitació

174

-Nota de premsa de la Generalitat Valenciana-

– S’han publicat ja al web de la conselleria www.habitatge.gva.es els llistats definitius de les ajudes concedides

– En lloguer són més del doble les persones que rebran l’ajuda de l’administració i, en rehabilitació, s’han quadruplicat les subvencions concedides

– La consellera ha assegurat que “l’augment ha estat espectacular per l’esforç i el treball realitzat i també perquè s’han eliminat requisits restrictius que havia imposat l’anterior govern”

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats en la tramitació de les ajudes al lloguer, la rehabilitació i també per a l’informe d’avaluació d’edificis .

En aquest sentit, ha anunciat que aquest any es podran beneficiar d’aquestse ajudes 4.383 persones més que en 2015 perquè en total s’han concedit un 150% més d’ajuts. Així, ha explicat que aquest dijous s’han publicat els llistats definitius de les ajudes concedides per a que les persones i les famílies el puguin consultar al web de la conselleria www.habitatge.gva.es

La consellera ha assenyalat que “es demostra una vegada més que gestionem millor els recursos i el nostre objectiu són les persones, ajudar al màxim nombre de gent possible i garantir el dret a l’habitatge”. Així s’ha pronunciat després d’analitzar aquestes xifres durant la reunió que ha mantingut amb la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, així com en les responsables dels serveis territorials de la conselleria a Alacant, Castelló i València. De fet, aquesta mateixa setmana Salvador va tindre una trobada amb els treballadors tant de la direcció general com de les direccions territorials per traslladar-los el seu reconeixement per la tasca i l’esforç realitzat en la tramitació d’aquestes ajudes.

Lloguer

Pel que fa a les ajudes al lloguer convocades en 2016, s’han concedit ajudes per valor de 8 milions d’euros a 5.915 persones. Per tant, s’han més que duplicat els beneficiaris, amb un augment del 145%, ja que el 2015 només van rebre 2.418. Aquest any, a més, s’ha esgotat el pressupost establert a 8 milions d’euros mentre que l’any passat només es van donar 2,9 milions i es van perdre 2,3 milions en no esgotar el pressupost.

En aquest sentit, Salvador ha explicat que “l’augment dels beneficiaris es deu no només a la feina i l’esforç realitzat per tramitar aquests ajuts des de la direcció general i els serveis territorials, sinó també al fet que el nou Consell hem eliminat requisits restrictius que havia impost l’antic govern “. Per exemple, segons ha recordat, “apropem aquest ajudes a tots els municipis de la Comunitat Valenciana, mentre que el 2015 el govern del PP només permetia accedir a aquests ajuts als municipis grans o en les àrees metropolitanes, com si en els pobles menuts no puguera viure la gent de lloguer “.

Cal recordar que la quantia d’aquestes ajude per al lloguer és una subvenció de fins al 40% del preu, amb un màxim anual de 2.400 euros, i han estat subvencionats rebuts del lloguer des de l’1 de gener fins al 31 de desembre. Els ingressos totals de tots els membres que viuen a la casa no poden ser superiors a tres vegades l’IPREM.

Rehabilitació i IEE

D’altra banda, la consellera ha volgut destacar l’esforç realitzat per la Generalitat en les ajudes a la rehabilitació perquè “per primera vegada s’ha fet una aportació des de l’administració autonòmica per a complementar les ajudes de l’Estat”.

En 2016 s’han concedit 643 ajudes per rehabilitar enfront dels 164 de 2015, “hem quadruplicat els beneficiaris”, ha indicat. La inversió global que s’ha realitzat ha estat de 11,1 milions d’euros (9,8 del Ministeri i 1,3 de la Generalitat) mentre que el 2015 només es van concedir ajudes per valor de 3,6 milions d’euros, en aquest cas de ha triplicat la inversió.

Això es deu fonamentalment al fet que es va simplificar la documentació exigida als sol·licitants i també es van eliminar algunes restriccions com les dels metres quadrats de la superfície de l’habitatge.

Finalment, les ajudes concedides a les comunitats de propietaris per a la implantació de l’Informe d’Avaluació dels Edificis també han augmentat considerablement en passar de 252 a 2015-659 a 2016, amb un import de 201.839 euros enfront dels 79,235 de l’any passat.