Rural Experimenta abandera la completa agenda cultural de Vilafranca a juny

716
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca treballa per donar una digna oferta cultural a tots els veïns i veïnes de la localitat. Per a això, per al mes de juny s’ha preparat una sèrie d’esdeveniments dedicats a àmbits diferents i en els que es podrà participar independentment de l’edat. Entre ells, el projecte d’experimentació i innovació rural ‘Rural Experimenta’ destaca entre la varietat d’oferta preparada per l’Ajuntament de Vilafranca. Rural Experimenta és un projecte del Ministeri de Cultura i Esport que es celebra cada any en una seu diferent. Enguany, a Vilafranca es reuniran els 6 projectes pioners que han arribat a la fase final del programa, i els equips formats per voluntaris treballaran uns projectes que tracten de millorar les condicions socials, tecnològiques i culturals del medi rural.

Tot i aquest laboratori d’innovació, l’ampli ventall d’oferta cultural abasteix des de cursos professionals fins a jornades teatrals o excursions pel medi ambient. A més, també hi haurà activitats d’oci i temps lliure a l’espai jove de Vilafranca, dedicat més concretament per a la joventut vilafranquina.

L’oferta cultural programada per l’Ajuntament de Vilafranca empara dues exposicions d’art a la localitat. De l’11 al 26 de juny, els veïns i veïnes podran visitar Villafranca del arte, exposició col·lectiva “La sexta lámpara, la fragilidad de la memoria”, a la sala d’exposicions Abadia Seven. Conjuntament a aquesta exposició, a les Sales Gòtiques es podrà visitar, fins al 27 de juny, l’exposició fotogràfica Exposició imaginària photography festival “Ellas toman la palabra” Vórtice Photo.

Així doncs, la publicació de l’agenda cultural abasteix tot el mes de juny amb activitats d’oci, culturals i de temps lliure. Des del 6 de juny, quan s’ha programat una visita guiada a les pintures rupestres de La Covatina, fins al 26 de juny, amb una visita teatralitzada de la Pedra en Sec. Hi haurà mostres teatrals, com la del 10 de juny “Europa en un viatge” a la Casa de la Cultura de Vilafranca, i també activitats de temps lliure, com la visita guiada pel centre històric a càrrec de Guillem Monferrer el 12 de juny.

Per als dies 15,16 i 17 de juny se celebrarà la Biblioteca de cordes i nucs de José Antonio Portillo, amb 2 passes diaris per a públic escolar. El dia amb més opcions d’oci serà el 19 de juny, quan els veïns i veïnes de Vilafranca podran triar entre una excursió al paratge natural de Palomita, o la presentació del llibre Fèlix Edo “Lluny de qualsevol altre lloc” per mitjà de la revista Diàlegs dels Ports.

Pel que fa als cursos professionals, tant el curs “Gestió d’Allotjaments Rurals” com el d’ ”Anglés per a la promoció turística local” estan enfocats a millorar el tracte turístic que els negocis locals tenen en l’actualitat. Amb una millora de les gestions i de les capacitats lingüístiques, els negocis més dedicats a l’atracció de visitants poden oferir millors serveis bàsics. D’aquesta manera, també el curs “Com i on comercialitzar el teu producte: Distribució, venda directa i venda online” vol donar suport als negocis per a ampliar la seua xarxa directa de negoci i augmentar les seues vendes. D’un sector empresarial estable i millorat es beneficia tot el teixit econòmic local. A més, també s’ha programat el curs “Manipulador d’aliments”, imprescindible per a totes aquelles persones amb motivacions del sector de la restauració. Els cursos esmentats es prolongaran al llarg del mes de juny en diferents sessions.