Rozalén i Santiago Auserón participaran en les activitats professionals de la Fira Valenciana de la Música 2021

318
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha donat a conéixer la programació completa d’activitats professionals de la novena edició. Els agents del sector musical podran participar en debats, tallers i xarrades per analitzar la situació actual de la indústria i identificar els reptes de futur. La Fira, que compta amb el suport de la Diputació Provincial, se celebrarà entre el dimecres 3 i el diumenge 7 de novembre a Castelló de la Plana.

El programa inclou sessions sobre el Pla Estratègic de Cultura 2021-2023 dissenyat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i els Fons Europeus de Recuperació. Així mateix, es tractaran assumptes com el finançament de projectes i la cerca de patrocinis i mecenatges tant de l’àmbit públic com del privat. En eixe sentit, la Fira ha fet enguany una aposta ferma per a explorar vies d’enfortiment del sector i de consolidació del teixit industrial musical que tant ha patit les conseqüències de la crisi sanitària. Així mateix, la Fira acollirà una de les sessions de la 3a edició de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical), on s’abordaran les potencialitats del turisme musical.

Les converses del Trovam!

D’altra banda, la Fira tornarà a incloure les Converses del Trovam!, una oportunitat única per escoltar la veu d’artistes i professionals del sector. Enguany, l’Auditori de Castelló acollirà els testimonis de Rozalén i Santiago Auserón, els quals repassaran les seues respectives trajectòries i les seues visions al voltant de la cultura. S’ha de recordar que intèrprets com Luz Casal, Christina Rosenvinge, Raül Refree, Juanma Latorre (Vetusta Morla) o Samantha ja han participat en aquests diàlegs.

L’organització del Trovam – Pro Weekend també vol posar a l’abast dels professionals diversos tallers per resoldre qüestions pràctiques de dinamització del negoci musical. D’aquesta manera, els assistents podran acudir a sessions sobre sostenibilitat en les sales de música; la normativa sobre espectacles musicals, aforaments i seguretat en la nova normalitat; les formes més innovadores per finançar els festivals; la distribució musical; la tecnologia aplicada al sector; i les estratègies de màrqueting i comunicació. Per a dinamitzar les trobades entre professionals la Fira ha impulsat la creació d’una plataforma networking que agilitzarà les connexions entre els diferents agents del sector.

Igualment, l’esdeveniment servirà de punt de trobada de les principals organitzacions de la indústria musical. Així, se celebrarà l’assemblea anual de l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!), l’assemblea anual de l’Associació Cultural Coordinadora Estatal de Sales Privades de Música en Directe (ACCES) i una sessió de formació dels programadors del Circuit Cultural Valencià. També s’ha de destacar que l’Institut Valencià de Cultura donarà a conéixer les candidatures als IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana durant les jornades professionals.

Les inscripcions per assistir a les jornades professionals de la Fira Valenciana de la Música estan obertes i es poden formalitzar a través del formulari que es troba en el següent enllaç: https://bit.ly/trovampro2021.

La programació artística

El Trovam – Pro Weekend es completa amb més de 40 actuacions musicals, amb la presència de bandes i artistes locals, d’altres comarques valencianes i estatals. En aquest punt, s’han de destacar els concerts de Zoo, formació que presentarà a Castelló el seu últim treball, Llepolies; La Fúmiga, que aprofitarà per posar de llarg el seu segon disc; Mafalda, amb la primera data de la gira de presentació de Les infelices; Samantha, qui cantarà alguns dels temes que inclourà en el seu pròxim àlbum; Sidonie, que prossegueixen amb la gira El regreso de Abba; Albert Pla, qui repassarà la seua trajectòria amb un directe en solitari; o Ferran Palau, qui farà sonar el pop i l’electrònica delicada de l’àlbum Parc.

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC), la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i l’àrea de Cultura de la Diputació de Castelló. Així mateix, compta amb la participació d’À Punt Mèdia, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques (INAEM), Turisme Comunitat Valenciana, la Direcció General de Política Lingüística, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), l’àrea de Cultura de la Diputació de València, la Berklee College of Music y Cerveza Turia, entre altres entitats.

Entrades a la venda en www.firatrovam.com.