Reviscolares posa en marxa la iniciativa ‘Jugues?’ per recuperar els jocs tradicionals

279
PUBLICITAT

Reviscolares posarà en marxa una nova proposta per recuperar els jocs tradicionals. La iniciativa de participació comunitària pretén així recopilar els jocs més populars de la localitat, als quals solien jugar xiquets i grans. La iniciativa rebrà el nom de “Jugues?”

Jocs com el “Potet, Potet”, “la gallineta cega”, llançament de “Perpal”, xapes, cartrons, xurro va, “l’Agulleta” … ja s’han recordat en una nova reunió d’aquest projecte participatiu.

Reviscolares integra veïns, entitats i municipi amb l’assessorament del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I i la coordinació del professor Vicente Zapata.

El projecte “Jugues?” Ha començat a caminar amb l’elaboració d’unes fitxes que es completaran per tenir una referència, el més exacta possible, del joc. D’aquesta manera la fitxa permetrà recordar les característiques del joc i el seu procés.

Un altre objectiu és gravar als veïns i veïnes de la localitat perquè expliquin com es jugava i que mostrin també el procés del joc perquè, d’aquesta manera, es produeixi un traspàs generacional.

La part final del procés passa per organitzar una jornada en què nens i no tan nens puguin participar activament en el record d’aquests jocs practicant.

La fitxa dels jocs, a més d’estar disponible a l’Ajuntament, també es podrà descarregar en www.aresdelmaestrat.es ia la pàgina reviscolares.wordpress.com