Reunió veïnal a Ortells

159
Ortells
Ortells

– Els veïns van participar en l’acord per a celebrar les festivitats de Sant Blai i Sant Antoni des del 3 fins al 5 de febrer
– D’altra banda, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va finalitzar el seu període com a President de la Mancomunitat de la Taula del Sènia

L’Ajuntament de Morella es va reunir el dijous amb els veïns d’Ortells per tractar diferents temes que afecten a la població. Les reunions amb Ortells i Xiva es fan de manera periòdica i els habitants d’aquestos petits nuclis traslladen a l’ajuntament les seves necessitats o s’organitzen les festes. El punt principal de la reunió d’ahir va ser l’organització de les festes patronals de Sant Antoni i Sant Blai d’Ortells. Així, van decidir com a dates de celebració el primer cap de setmana de febrer; 3, 4 i 5.

També es van tractar altres aspectes com les actuacions de millora urbana de la població. A més, la regidora de Benestar Social, Malú Blasco, els va explicar que un nou servei es posarà en funcionament durant el mes de febrer, com és el Taller d’Envelliment Actiu amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa. Segons apuntava Malú Blasco, “el taller tracta de promoure l’activitat i les relacions interpersonals entre els veïns”. També va animar “a tots els habitants a participar, ja que els tallers s’adapten a les necessitats i preferències dels que s’apunten”.

Assemblea de la Taula del Sènia

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va participar a l’assemblea general de la Mancomunitat de la Taula del Sènia. Un dels punts de l’assemblea va ser la cessió de la presidència de Rhamsés Ripollés a l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, una vegada finalitzat el mandat anual. La Mancomunitat és “molt important per a unificar aquest territori que compta amb poblacions de tres comunitats autònomes” destacava Ripollés. A més, durant el 2016 s’han realitzat diverses accions que beneficien a tots els pobles que hi pertanyen com tallers d’ocupació, convenis a nivell turístic i la trobada anual sobre Hispania Nostra, celebrada a Morella i Ulldecona, així com jornades sobre el sector primari o el turisme entre d’altres. La Taula del Sènia també ha rebut del Consell d’Europa una menció especial del Premi Paisatge durant l’any passat.