Reunió del Consell Municipal de la Infància de Morella

618
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Ahir de vesprada es va reunir el Consell Municipal de la Infància de Morella, un ens de participació dels més joves morellans i morellanes amb el consistori, hi havent representants des de primer de primària a segons d’ESO.
Este Consell va ser creat ja fa anys per l’Ajuntament ja que dintre de la seua voluntat d’escoltar i donar participació a la ciutadania, va creure molt convenient fer-ho també amb la població més jove i que també compta amb les seues inquietuds i reivindicacions, així com la seua visió del dia a dia al municipi. A més, des del curs passat es compta amb un animador sociocultural que ajuda en el seu desenvolupament i canalització d’idees i propostes.

A causa de la pandèmia s’havia aturat també l’activitat d’aquest Consell, tant i més quan els xiquets i xiquetes també han vist afectada la seua activitat, tant escolar com lúdica, arran de les mesures que s’han tingut que prendre en el darrer any i mig. Ara, coincidint amb l’inici del curs, pràcticament amb normalitat i de manera presencial a les aules, l’Ajuntament ha volgut convocar de nou el Consell per tal d’escoltar la veu dels seus representants, triats pels propis alumnes del CEIP Mare de Déu de Vallivana.

A la reunió van assistir l’alcalde, Rhamsés Ripollés, i les regidores de Joventut i Educació, Judit Garcia i Ana Adell, respectivament, les quals arreplegaven els missatges dels representants infantils. Ells i elles  van plantejar als representants municipals molts suggeriments com la recerca d’un espai per a una pista poliesportiva i altres  aportacions per al parc de l’Alameda, al temps que es quedava per a una pròxima reunió del Consell per parlar de les activitats de Nadal i una nova edició de Jocambient. La regidora Judit Garcia ressaltava ‘l’alta implicació dels xiquets plantejant la seua visió, no sols dels temes que els afecten a ells directament sinó també al conjunt de la població’. També agraïa les seues aportacions ‘perquè ajuden a comprendre una altra visió a l’hora de fer algunes actuacions’.

Ciutat Amiga de la Infància UNICEF
Este mes d’octubre es compleixen cinc anys des de que Morella va estar declarada Ciutat Amiga de la Infància, sent, en aquell moment, la primera població de tota la província de Castelló en obtenir-lo. El Segell que atorga la UNICEF reconeix a les ciutats que impulsen i promouen l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de la Infància en l’àmbit local, afavorint la participació de xiquets i adolescents en tots els temes que els afecten. L’alcalde i la regidora van informar als membres del Consell de la recent renovació d’aquest Segell, ja que per part d’UNICEF té un seguiment periòdic. ‘’És un reconeixement a la tasca que fem tots junts per millorar la nostra ciutat’’.