Reunió a Morella sobre els pressupostos participatius de la Generalitat

343
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Serveis Urbans i Hisenda, Joan Carles Marcobal, amb motiu dels pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana. Aquest és un projecte que  pretén desenvolupar el procés participatiu de la ciutadania per a decidir les actuacions a les quals es destinarà una part del pressupost autonòmic. Així, en el cas de les comarques de l’interior de Castelló, es destinaran cinc milions d’euros.

D’aquesta manera, les valencianes i els valencians poden participar en els pressupostos autonòmics 2021 de diferents formes. La ciutadania pot proposar projectes, debatre sobre aquestos, donar suport als projectes ja presentats i votant projectes. Així, el termini de presentació s’obrirà demà i s’allargarà fins al 30 de maig i es poden presentar propostes que siguen d’àmbit autonòmic o comarcal.

Per a presentar propostes cal complir algunes característiques. De manera que poden presentar projectes les persones empadronades en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, majors de 16 anys o majors de 12 amb l’autorització dels tutors o tutores. També els valencians i valencianes residents en l’exterior. Aquestes es poden presentar de forma individual o en nom d’una associació o col·lectiu. Finalment, cal registrar-se telemàticament a https://gvaparticipa.gva.es/.

Antoni Llorente ha remarcat que “hem vingut a donar a conéixer de primera mà el projecte dels pressupostos participatius amb els quals volem donar veu a les valencianes i valencians i que puguen escollir la destinació de part del pressupost de l’any 2022”. El Secretari autonòmic ha explicat que “la participació serà telemàtica i a través de l’espai GVA participa amb diferents sessions on es debatrà i es presentaran els projectes” i ha apuntat que “poden participar totes les persones empadronades en qualsevol municipi del País Valencià a partir de 16 anys o de 12 amb l’autorització del pare, mare o tutor”

D’altra banda, Rhamsés ha destacat que “és un projecte molt interessant, una oportunitat perquè la ciutadania puguem participar en els pressupostos autonòmics”. L’edil ha afegit que “com ja hem tractat en la mancomunitat, des dels municipis hem d’elaborar projectes per a millorar i crear oportunitats als ports” així com ha comentat que “des dels municipis cal facilitar i afavorir la participació en aquesta iniciativa de la Generalitat Valenciana i ho traslladem al ric teixit associatiu del municipi”.