Resultats positius de la posada en marxa de l’oficina Xaloc d’habitatge de Morella

195
PUBLICITAT
  • El lloguer i la rehabilitació són les principals consultes que es reben, encara que es presten molts més serveis per a l’obtenció d’ajudes a particulars.

El director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Marc Aparisi, ha visitat avui l’oficina de la Xarxa d’Administracións Locals i Comarcals d’Habitatge (Xaloc) de Morella. Així, junt amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Manteniment i Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, ha conegut el servei que es presta a la ciutat i els diferents projectes que es desenvolupen actualment. Entre els treballs en camí està el Pla Conviure amb la rehabilitació de l’Edifici Colomer Zurita i Recuperem Llars amb la compra i rehabilitació d’habitatges per a lloguer social. L’Ajuntament ha assegurat que farà efectiva en uns dies la compra d’una vivenda a Morella i la seua rehabilitació, junt amb un edifici de propietat municipal a La Pobleta.

A més, han mantingut una reunió per a tractar la problemàtica de la falta de vivenda a Morella i tota la comarca dels Ports. Així, han plantejat iniciatives a desenvolupar al barri de l’Hostal Nou, així com a les pedanies com la casa de La Pobleta i altres edificis a Ortells. També han mostrat la intenció de continuar amb el treball fet fins ara, impulsant la rehabilitació i la millora urbana.

El director general ha remarcat que “les polítiques d’habitatge no podien ser possibles sense la implicació dels municipis, tenim clar que calia crear les estructures administratives necessàries per a donar suport a aquestes polítiques com és el cas de les oficines Xaloc”. També Rhamsés ha destacat que “el treball de l’oficina de vivenda amb l’obtenció d’ajudes i l’assessorament a les veïnes i veïns de la ciutat en diferents qüestions és molt important per als veïns”.

L’oficina Xaloc d’habitatge de Morella dona diferents serveis. En la finestra hi ha hagut 86 consultes d’informació i assessorament a tècnics d’ajuntaments i mancomunitats i 329 de Morella Lloguer amb la gestió de la base de dades dels habitatges destinats a lloguer. El tràmit i gestió d’ajudes també es presta des d’aquesta oficina i han arribat 167 consultes sobre l’IEECV i 225 consultes de rehabilitació de habitatges. També es fa una gestió de l’hàbitat amb la gestió i manteniment del parc d’habitatges amb finalitats socials on el consistori ha adquirit dues vivendes i ha previst comprar-ne més. S’encarrega de la protecció de la tinença de l’habitatge, la rehabilitació i eficiència energètica, així com és observatori local d’habitatge per a la informació i anàlisi de la situació actual.