Reprenen els treballs de col·locació de les bigues als viaductes de l’N-232 al Pont de la Bota

661
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Les obres de millora del traçat de l’N-232 al seu pas pel terme municipal de Morella continuen després de l’incident ocorregut amb el llançabigues el passat 18 de febrer. Aquest va provocar l’ajornament dels treballs de col·locació de les bigues dels viaductes del Pont de la Bota i el Port de Querol, els quals s’han iniciat avui i continuaran el dilluns 28 de febrer i dimarts 1 de març. Així, i a causa de la proximitat del traçat actual de la carretera amb les obres provoca talls de trànsit, de forma puntual i de 10 minuts aproximadament, per a garantir la seguretat en la circulació i el transcurs de les obres com han informat des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l’empresa constructora.

Així, els talls s’organitzen, com en anteriors ocasions, per a minimitzar les molèsties. Cal explicar que, en les pròximes setmanes, les tasques de col·locar les bigues s’han programat els dilluns i dimarts i els talls puntuals també es produiran en aquestos dies de la setmana i sols quan es col·loquen en els viaductes que transcorren per damunt de la carretera actual. Cal recordar que, també s’ha iniciat la construcció del fals túnel que unirà l’actual carretera N-232 amb el nou traçat del Port de Querol. Actualment, ja es veu l’arrebossat d’aquesta infraestructura, la qual tindrà uns 50 metres de llargària.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’incident ocorregut la setmana passada a ajornat els treballs de col·locació de les bigues, els quals ja s’han représ”. A més, ha remarcat que “la renovació de la carretera N-232 és el projecte més important per al futur socioeconòmic d’aquesta zona i ens alegra vore com les infraestructures més potents arriben a la recta final i deixaran pas a la fase d’acabats”. L’edil ha explicat que “els talls de trànsit que es produiran de forma puntual en els pròxims mesos, són necessaris per a garantir la seguretat a causa que els nous viaductes passen per damunt del traçat actual de la carretera” i ha aprofitat per a “agrair la bona coordinació, com hem fet fins ara, per a minimitzar les molèsties d’aquestes obres”. Finalment, ha remarcat que “ara també es pot veure la construcció del fals túnel que es troba en el tram inicial de tota esta millora”.

L’actuació compta amb un pressupost de 42.384.566,57 euros. La millora de la carretera N-232 en el tram del Port de Querol – Masia de La Torreta reduirà en set quilòmetres el traçat de la via i en més de 10 minuts el temps de circulació per aquest port. A més, es redueix el desnivell d’aquest amb un pendent més progressiu. També augmentarà la seguretat de la carretera amb un nou carril per a vehicles lents.